Πολιτικα

Συμβάσεις έργων 1,1 εκ ευρώ στη Λακωνία υπέγραψε στην Σπάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Δελτίο τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στην υπογραφή συμβάσεων για 4 έργα στη Λακωνία, συνολικού προϋπολογισμού 1.165.000 ευρώ, προέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το πρωί σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Σπάρτη.

Ο περιφερειάρχης, ειδικότερα, υπέγραψε -παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Λακωνίας Νίκωνα Τζινιέρη και Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρου Βερούτη- τις συμβάσεις των έργων, α) συντήρηση της επαρχιακής οδού Σπάρτη – Λογγάστρα – Βορδόνια, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ, β) εργασίες επισκευής του παλαιού κτηρίου του Δικαστικού Μεγάρου Σπάρτης, με προϋπολογισμό 265.000 ευρώ, γ) αποκατάσταση βλαβών στους δρόμους Καρυές – Βαρβίτσα – Βαμβακού και 12η επαρχιακή οδός διακλάδωση Καρυών από το 290 χιλιόμετρο, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ και δ) αποκατάσταση της επαρχιακής οδού Σταυρός – Βαχός, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ

Παράλληλα, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι με δαπάνη της Περιφέρειας θα επισκευαστεί και θα βαφεί η παλαιά γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης, ενώ γνωστοποίησε ότι μέσα σε διάστημα ενός μηνός αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο της νέας γέφυρας στην Σκάλα.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι σύντομα θα υπογραφεί η προγραμματική της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΔΕΥΑ Σπάρτης για τον αγωγό νερού στον Μυστρά, ώστε να υλοποιηθεί το μεγάλο έργο πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου.

Τέλος, ο Π. Νίκας ανήγγειλε ότι προγραμματίζεται εκδήλωση από την Περιφέρεια στην Σπάρτη, στην οποία θα γίνει παρουσίαση της μελέτης του νέου αρχαιολογικού μουσείου της λακωνικής πρωτεύουσας, την δαπάνη της οποίας -περί τα 2,5 εκ ευρώ- έχει καταβάλει η Περιφέρεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button