Πολιτικα

Συνάντηση Κρητικού με Πτωχό για τα θέματα της Λακωνίας

Δελτίο τύπου Βουλευτή Λακωνίας (Ν.Δ.) κ. Κρητικού

Τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στη Λακωνία, μας απασχόλησαν με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, κατά την πρώτη από την εκλογή του συνάντησή μας.

Η συζήτησή μας ξεκίνησε με το επίκαιρο θέμα διαχείρισης του νερού. Το οξύ πρόβλημα λειψυδρίας που καταγράφεται φέτος σε πολλές περιοχές ειδικά της Πελοποννήσου, έχει κινητοποιήσει και την Περιφέρεια, η οποία με την ενίσχυση του νερού άρδευσης σε Π.Ε., επιχειρεί ν΄ανασχέσει το πρόβλημα.

Επιπλέον μιλήσαμε:

Για την ΟΧΕ Ταϋγέτου, για την οποία ο κ. Περιφερειάρχης έχει πει πως δεν παρουσίασε την ωριμότητα που ήθελαν οι εμπλεκόμενοι φορείς: μου τόνισε πως η ίδια μετατίθεται για αργότερα, ενώ σχεδιάζεται οριζόντια ΟΧΕ για άυλες δράσεις, που θα αναδεικνύουν την ταυτότητα της Πελοποννήσου.

Για το Παλάτι των Δεσποτών, που θα επανασυστήσει στο κοινό τον Αρχαιολογικό Χώρο Μυστρά, Πράξη η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ): το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τροποποιήθηκε με Απόφαση του κ. Πτωχού τον περασμένο Μάιο και ορίσθηκε για την 30η Νοεμβρίου 2024.

Εξέφρασα στον κ. Περιφερειάρχη την αμέριστη στήριξή μου στη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να εκπληρωθούν οι στρατηγικοί στόχοι που έχουν τεθεί, ζητώντας του η Περιφερειακή αρχή να επιδείξει την ανάλογη προσοχή για τη Λακωνία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button