Εκπαιδευση

Την πρώτη θέση κατέκτησε το Δημοτικό Σχολείο Αρεόπολης στο διαγωνισμό «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα»

Την 1η θέση κατέλαβε το Δημοτικό σχολείο Αρεόπολης, στην κατηγορία «Δημοτικά Ομαδικά», στον διαγωνισμό «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. 

Συγκεκριμένα οι μαθητές/τριες της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου της ιστορικής Αρεόπολης συμμετείχαν στο διαγωνισμό με την ονομασία «Μάνη – 17 Μαρτίου 1821» και απέσπασαν 23 ψήφους, παρουσιάζοντας σε video ιστορικά σημεία και γεγονότα της Επανάστασης.

Ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εορτασμών των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) Πελοποννήσου, τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου Φυσικής Αγωγής καθώς και τους Υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού (Υ.Φ.Α.ΣΧ.Α.) Πελοποννήσου.

Η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 12:00, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

Στον ίδιο διαγωνισμό και στην ίδια κατηγορία συμμετείχε και η ΣΤ’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου με τίτλο συμμετοχής «Μανιάτες και μανιάτισσες» κατακτώντας την 5η θέση με 11 ψήφους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής του διαγωνισμού:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Περιφερειακός Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός με τίτλο «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα» ολοκληρώθηκε το σχολικό έτος 2020-21.

Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) Πελοποννήσου, τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου  Φυσικής Αγωγής καθώς και τους Υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού (Υ.Φ.Α.ΣΧ.Α.) Πελοποννήσου.

Συνολικά κατατέθηκαν 93 συμμετοχές (βίντεο) από 66 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου. Ειδικότερα, 864 μαθητές και μαθήτριες, με την υποστήριξη εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής και άλλων ειδικοτήτων (στις ομαδικές συμμετοχές) εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και παρέδωσαν τις δημιουργίες τους που αποτυπώνονται σε βίντεο συνολικής διάρκειας άνω των 5 ωρών.

Οι μαθητές/τριες μάς «ξενάγησαν» στην περιοχή τους, ανέδειξαν τοπικά ιστορικά στοιχεία – άγνωστα στο ευρύ κοινό – ενώ παράλληλα ασκήθηκαν (περπατώντας, ποδηλατώντας, τρέχοντας, σκαρφαλώνοντας, χορεύοντας), «παντρεύοντας» δύο αγαπητά τους μαθησιακά αντικείμενα, τη Φυσική Αγωγή και την Ιστορία.

Ταυτόχρονα, χρησιμοποίησαν την τεχνολογία για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ανέπτυξαν τις δεξιότητές τους στη ζωγραφική, την ποίηση, την υποκριτική κτλ. μέσα από τα δρώμενα που αποτύπωσαν στα βίντεο.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των συμμετοχών, οι ίδιοι οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν τα καλύτερα βίντεο τα οποία βραβεύτηκαν με αθλητικά είδη.

Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού και των δύσκολων συνθηκών που βιώσαμε, θα πραγματοποιηθεί τελικά η δια ζώσης βράβευση των μαθητών/τριών της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Κυριακή 15/5/2022 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη διάχυση του αξιόλογου συγκεντρωμένου ψηφιακού υλικού. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Τρίπολης.

Το υλικό αυτό είναι διαθέσιμο σε όλους μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού εδώ

Ευχαριστούμε τους/τις μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, καθώς και όσους υποστήριξαν τη δράση.

Η Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button