Γενικα

Το «δικό μας» «ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ» δίνει και πάλι λύση

Την παγκόσμια προβολή γνώρισε το δικό μας ρυμουλκό – Ναυαγοσωστικό «ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ», καταφέρνοντας το ακατόρθωτο, να διασώσει το πετρελαιοφόρο «SOUNION» που χτυπήθηκε στις 21 Αυγούστου από τους Χούθι.

Το χρονικό

Στις 21 Αυγούστου το ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο «SOUNION», φορτωμένο με 150.000 τόνους πετρέλαιο, καθώς έπλεε 70 ναυτικά μίλια δυτικά της Υεμένης, δέχθηκε επίθεση από τους αντάρτες Χούθι, με συνέπεια να πάρει φωτιά και να εγκαταλειφθεί από το πλήρωμά του.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με ρυμουλκά αγγλικών συμφερόντων με σκοπό να το απομακρύνουν από την περιοχή. Τα ρυμουλκά έφθασαν πλησίον του φλεγόμενου πλοίου αλλά κρίθηκε ότι δεν ήταν ασφαλής η επιχείρηση και εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Τότε, η πλοιοκτήτρια εταιρεία απευθύνθηκε στην ελληνική εταιρεία «MEGA TUGS», η οποία διαθέτει την εμπειρία, τα μέσα, τους Πλοιάρχους και τα πληρώματα για να φέρει σε πέρας την αποστολή, που όλοι οι άλλοι θεωρούσαν αδύνατη.

Η επιτυχία των Ελλήνων

Η «MEGA TUGS» επέλεξε το ρυμουλκό «ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ» που αποτελεί τη ναυαρχίδα του στόλου της και τον Πλοίαρχο Δημήτρη Φλουρή, για να φέρει σε πέρας την αδύνατη αποστολή. Άμεσα, το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή και έπλευσε πάσα δυνάμει προς το φλεγόμενο πετρελαιοφόρο, συνοδευόμενο από το ρυμουλκό – πυροσβεστικό «ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ».

Το «ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ» και το συνοδό του προσέγγισαν το φλεγόμενο πλοίο και ο Πλοίαρχος Δημήτρης Φλουρής, αφού εκτίμησε την κατάσταση, βασιζόμενος στην τεράστια εμπειρία του, στις ικανότητες των αξιωματικών και του πληρώματός του, σχεδίασε προσεκτικά μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια την επικίνδυνη αποστολή.

Η έμπειρη ομάδα του καπετάν Δημήτρη ανέβηκε στο φλεγόμενο τάνκερ και κατάφερε να προσδέσει τα δύο πλοία και να ξεκινήσει την επιχείρηση απομάκρυνσης από την επικίνδυνη περιοχή.

Η αποστολή αποδεικνύει για μια ακόμα φορά τη ναυτοσύνη των Ελλήνων. Εκεί που όλοι οι άλλοι αποτυγχάνουν, η ελληνική ψυχή τα καταφέρνει. Η ελληνική εταιρεία «MEGA TUGS» και ο Πλοίαρχος Δημήτρης Φλουρής διαφήμισαν την ελληνική σημαία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Απέδειξαν ότι με τα σωστά τεχνικά μέσα στα οποία είχε επενδύσει η εταιρεία, καθώς και με την οξυδέρκεια, τη ναυτοσύνη και την οργανωτικότητα του Πλοιάρχου μπορούν να κάνουν θαύματα.

Τα ελληνικά πληρώματα με την άρτια εκπαίδευσή τους και το ελληνικό φιλότιμο ύψωσαν ψηλά, για μια ακόμα φορά, την Ελληνική Σημαία και μας έκαναν όλους περήφανους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button