Πολιτικα

Κρητικός: Ερώτηση στον Υπ. Παιδείας για την κάλυψη των αναγκών της παράλληλης στήριξης στα σχολεία της Λακωνίας

Δελτίο τύπου Βουλευτή Λακωνίας (Ν.Δ.) κ. Κρητικού

Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπάρχουν σχολικές μονάδες και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, οι οποίες χρήζουν στελέχωσης με εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των αναγκών της παράλληλης στήριξης. 

Το παραπάνω επισημαίνει στον πρόλογο της Ερώτησης που υπέβαλε προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, κ. Νεοκλής Κρητικός: «Ο θεσμός της παράλληλης στήριξης ενισχύει σημαντικά τους μαθητές με διαπιστωμένες μαθησιακές δυσκολίες και η μη στελέχωση με εκπαιδευτικό δυναμικό σε αρκετά δημοτικά σχολεία της Π.Ε. Λακωνίας, εύλογα προκαλεί συναισθήματα ανασφάλειας, αγωνίας και άγχους πρωτίστως στους μαθητές και δευτερευόντως στους γονείς τους», σημειώνει.

«Επιπλέον, ο ρόλος των Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) είναι εξίσου σημαντικός για μια σχολική μονάδα, καθώς συνιστούν μια εξειδικευμένη υποστηρικτική δομή για το μαθητικό δυναμικό με διαπιστωμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», συνεχίζει θίγοντας το ζήτημα της μη λειτουργίας Τμημάτων Ένταξης σε εντοπισμένα δημοτικά σχολεία της Π.Ε. Λακωνίας: «Σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, παρά το ότι πληρούνται οι πρoϋποθέσεις λετουργίας Τμήματος Ένταξης, δε λειτουργούν, καθώς δεν προβλέφθηκαν Εκπαιδευτικοί ΕΑΕ γι’ αυτά», υπογραμμίζει ο κ. Κρητικός.

Αφού παραθέτει όλες τις σχολικές μονάδες στις οποίες υπάρχει έλλειμμα, καταληκτικά ρωτά τον κο. Υπουργό εάν προτίθεται να καλύψει τα παραπάνω κενά, προκειμένου να διασφαλισθεί η ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button