Ενημέρωση για το γλοισπόριο-«εχθρό» της ελιάς στο Διοικητήριο Featured

07 Μαρ 2019
121 times

Ημερίδα με θέμα «Το γλοισπόριο της ελιάς» διοργανώνει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας (ΕΑΣ), την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 7:00 μμ στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Λακωνίας.

Όπως επισημαίνει η ΕΑΣ, «το γλοισπόριο, ειδικά την ελαιοκομική χρονιά που μάς πέρασε δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα τόσο σε θέματα ποσότητας, όσο και σε θέματα ποιότητας. Σε πολλές περιοχές της Λακωνίας, τα προβλήματα ήταν τόσο μεγάλα που επηρεάστηκε σχεδόν το σύνολο της παραγωγής αφήνοντας πολλούς καλλιεργητές χωρίς εισόδημα.

Το γλοιοσπόριο φαίνεται ότι έχει μπει πλέον στην καθημερινότητα του ελαιοπαραγωγού και ειδικότερα σε χρονιές με πολλές υγρασίες κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει».

Στην ημερίδα θα παραβρεθούν ως ομιλητές ο κ. Επαμεινώνδας Παπλωματάς, καθηγητής, διευθυντής Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας και τ. αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Διονύσιος Περδίκης, αναπληρωτής καθηγητής του Εργαστηρίου Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας, ο κ. Απόστολος Κλοντζάρης γεωπόνος και γενικός διευθυντής Τομέα Επιστήμης Γεωργίας Βayer και ο κ. Παναγιώτης Χατζηνικολάου, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης και ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου κ. Μανώλης Γιαννούλης.

Την ημερίδα θα συντονίσει ο γεωπόνος και σύμβουλος αγροτικών εκμεταλλεύσεων κ.  Ιωάννης Γρηγοράτος. Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παραγωγούς.

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Μάνης. Με ειδήσεις, αρθρογραφία και αφιερώματα. Όλα τα μεγάλα γεγονότα και οι εξελίξεις βρίσκονται με ένα κλικ στην οθόνη σου.


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Γύθειο

Τιμές Καυσίμων Γύθειο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Αρεόπολη

Συνεργαζόμενα Site

 

  

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το