×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /home/githioclick/public_html/images/elaf
×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/elaf
Print this page

Το Σώμα Απόδοσης Τιμών Δήμου Αν. Μάνης στις εκδηλώσεις για την ενσωμάτωση της Ελαφονήσου με την Ελλάδα (ΦΩΤΟ) Featured

11 Ιουλ 2020
301 times

Με πληροφορίες από το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ελαφονήσου και του Σώματος Απόδοσης Τιμών Δήμου Αν. Μάνης

Τη Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 γιορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια η Ένωση της Ελαφονήσου με την Ελλάδα (6η Ιουλίου) και η Επέτειος των Εγκαινίων του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνα, πολιούχου της Ελαφονήσου.

Τη καθιερωμένη Αρχιερατική Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ. Ευστάθιου παρακολούθησαν πλήθος Επίσημων Προσκεκλημένων.

Την Επίσημη Δοξολογία και Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας ακολούθησε μετάβαση των Επισήμων και του κοινού στο προαύλιο χώρο του Αγίου Σπυρίδωνα.

Στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Ελαφονήσου συμμετείχε το Σώμα Απόδοσης Τίμων του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Ο πολιούχος της Ελαφονήσου Άγιος Σπυρίδωνας κτίστηκε από τους πρώτους κατοίκους του νησιού ήρθαν από την Μάνη το 1858 και ανακαινίστηκε το 1862 Σε μια επιγραφή διαβάζουμε «κτήτορες Πασχάλης Γερακάρης και Φλωρούσα Δραγονίτσα σύζυγός του». Ο ίδιος ο Άγιος επέβαλε την παρουσία του στο νησί, αλλά και το σημείο ανοικοδόμησης του ναού. Πρόκειται για το μοναδικό ναϊκό ιστορικό μνημείο του νησιού. Σημαντική ήταν και η συμβολή της Μάνης στην απελευθέρωση της Ελαφονήσου, διότι ο Τζανετάκης (από τη ξακουστή οικογένεια των Γρηγοράκηδων) ίδρυσε το 1837 το συνοικισμό της Ελαφονήσου – παρότι το νησί ανήκε στους Άγγλους- και αυτό τον ισχυρισμό προέβαλαν κυρίως οι Ελληνικές κυβερνήσεις για να διεκδικήσουν το Λαφονήσι.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Δήμαρχο Ελαφονήσου κυρία Ευσταθία Λιάρου για την πρόσκληση τής να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις και για την εμπεριστατωμένη ομιλία καί αναφορά προς τούς προγόνους μας.

{gallery}elaf:::0:0{/gallery}

Rate this item
(0 votes)
editor

Latest from editor

Login to post comments