Ένωση Βιοκαλλιεργητων Π.Ε. Λακωνιας: Επιστολή διαμαρτυρίας για την ασυνέπεια του Υπουργείου Featured

29 Μαϊ 2017
684 times

Επιστολή διαμαρτυρίας για την ασυνέπεια του Υπουργείου  

Συμπληρώθηκαν σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ξεκίνησε η προσπάθεια μας για θεσμοθέτηση των εν λειτουργία επί 20 χρόνια των αγορών παραγωγών Βιολογικών Προιόντων τα γνωστά παγκοσμίως «Farmers Market».

Μετά από σωρεία μετακινήσεων μας, με σκοπό την διαβούλευση και διαμόρφωση του κειμένου με τους εκπροσώπους του Υπουργείου καταλήξαμε πριν από επτά μήνες σε ένα τελικό κείμενο με μόνη εκκρεμότητα την τροπολογία για τον διακριτό διαχωρισμό του αυτοδιαχειριζόμενου φορέα, δηλαδή άλλος αυτοδιαχειριζόμενος φορέας για τους βιοπαραγωγούς και άλλος για τους συμβατικούς. Αυτή η τροπολογία ήταν θέμα 7 έως 10 ημερών σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργείου.

Στις 3/3/2017 σε συνάντηση μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τσιρώνη, σε ερώτημα του Προέδρου των Βιολογικών Αγορών Αττικής για τα όσα ακούγονταν γύρω από το θέμα αυτό πήραμε την εξής απάντηση: «Καταρχάς να ζητήσω συγνώμη για την καθυστέρηση και δεσμεύομαι να πάρετε έγγραφη απάντηση την επόμενη ημέρα». Αυτά δια στόματος κ. Τσιρώνη. Επίσης ανέφερε ότι τα όσα ακούγονταν από τον κ. Μπακούρο (σύμβουλος του Αποστόλου) ήταν προσωπικές του απόψεις. Ο δε κ. Μπακούρος στα ερωτήματα μας γιατί αυτή η καθυστέρηση δήλωνε άγνοια λέγοντας μας ότι το θέμα το χειρίζονταν άλλοι.

Όμως ξαφνικά πριν από λίγες μέρες, και μετά από αποστολή εγγράφων μας, μας προέκυψε ένας μηδενισμός όλων όσων είχαμε επιτύχει όλο το προηγούμενο διάστημα.

Μάλιστα το Υπουργείο δια στόματος κ. Μπακούρου μας είπε ότι όλα τα προηγούμενα ανήκουν στην ιστορία! Άρα τα όσα ακούγονταν στους διαδρόμους του Υπουργείου δεν ήταν προσωπικές απόψεις του κ. Μπακούρου όπως μας διαβεβαίωνε ο κ. Τσιρώνης. Ένας εμπαιγμός χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς σεβασμό και αξιοπρέπεια προς τους συνομιλητές και με μόνο σκοπό τους τη συναλλαγή!

Ρωτάμε λοιπόν και δημόσια τον κ. Μπακούρο να μας πει:

  1. Ποιος τον ανακάλυψε και τον ανέσυρε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας;
  2. Ποιανού εντολές εκτελούσε σαν σύμβουλος;
  3. Ποιανού συμφέροντα εξυπηρετούσε και με εντολή ποίου;

Τα ερωτήματα αυτά προκύπτουν από το γεγονός ότι εφόσον έχεις μαζί σου φορείς που αναζητούν εναγωνίως τη νομιμότητα χωρίς να επιβαρύνουν ούτε ένα ευρώ τον κρατικό προυπολογισμό (ενώ οι σύμβουλοι κοστίζουν στο κράτος), οι οποίοι σας προτείνουν ένα μοντέλο λειτουργίας δοκιμασμένο επί 20 χρόνια και με μεγάλη επιτυχία, διαθέτουν εκατοντάδες εργατοώρες από την απασχόληση τους καθώς και χιλιάδες ευρώ έξοδα για τη μετακίνηση τους, και εσείς τους εμπαίζετε κατ’ εξακολούθηση. Απορώ ποιος είναι διατεθειμένος να αναλάβει όλο αυτό το κόστος της απάτης κατ’ εξακολούθηση. Αναρωτιόμαστε η ΕΠΕΚΕ (αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το Βουλευτή Λακωνίας κ. Αραχωβίτη Σταύρο) συμφωνεί με τα όσα συμβαίνουν; Είσαστε και εσείς γνώστες άρα και συνυπεύθυνοι. Αλήθεια, γιατί αρνηθήκατε την παρουσία μας στην ΕΠΕΚΕ που είχε ως σκοπό την λύση του προβλήματος;

Τέλος κ. Μπακούρο και κύριοι του Υπουργείου, το άρθρο 56 του Ν. 4235/2014 που επικαλείστε ότι αντικαθίσταται τώρα με τη δήθεν τροπολογία σας, έχει ήδη αντικατασταθεί με το άρθρο 46 του Ν. 4384/2016 (26-04-2016) εξ’ ολοκλήρου. Η δε υποπερίπτωση αα’ της περ. α’ της παραγράφου 3 του άρθρου 56 του Ν. 4235/2014 δεν ισχύει και ούτε υφίσταται γιατί το άρθρο 56 του Ν. 4235/2014 δεν έχει παράγραφο 3.

Εμείς παραμένουμε σταθεροί στα όσα είχαμε συμφωνήσει στην «προ-Τσιρώνη εποχή»! Η μόνη μας εκκρεμότητα ήταν η τροπολογία για το διαχωρισμό των αυτοδιαχειριζόμενων φορέων (ξεχωριστά αυτοί των βιοκαλλιεργητών από τους συμβατικούς) και τίποτα άλλο.

 

Σπάρτη, 28/05/2017 

 

Για την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας

Ο ΠρόεδροςΚαραμπάσης Δημήτρης 

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Μάνης. Με ειδήσεις, αρθρογραφία και αφιερώματα. Όλα τα μεγάλα γεγονότα και οι εξελίξεις βρίσκονται με ένα κλικ στην οθόνη σου.


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Γύθειο

Τιμές Καυσίμων Γύθειο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Αρεόπολη

Συνεργαζόμενα Site

 

  

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το