Απόπειρα τηλεφωνικής απάτης σε επιχειρηματίες της περιοχής μας Featured

10 Σεπ 2019
232 times

Ιδιαίτερη προσοχή.....

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του githio-click.gr στόχος απατεώνων έγιναν επιχειρηματίες της περιοχής μας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Άγνωστος χρησιμοποιώντας ονόματα συνεργατών των επιχειρηματιών, τους τηλεφωνεί και ζητά τα στοιχεία του λογαριασμού τους, ώστε να καταθέσει χρηματικό ποσό λόγω των επαγγελματικών συναλλαγών που έχουν. Ο επιχειρηματίες πέφτοντας στην πρώτη παγίδα δίνει τα στοιχεία του λογαριασμού του. Μετά από λίγη ώρα τηλεφωνούν ξανά και αναφέρουν πως κατατέθηκε  λάθος χρηματικό ποσό από αυτό που έπρεπε και ζητούν την επιστροφή του, μάλιστα στέλνουν και πλαστό αποδεικτικό της κατάθεσης, ώστε να είναι πιο πειστικοί. Φυσικά η κατάθεση δεν έχει γίνει ποτέ και όσοι επιχειρηματίες πέφτουν και στη δεύτερη παγίδα εξαπατούνται χάνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Δυστυχώς, είναι η δεύτερη φορά που αναφέρεται τέτοιο περιστατικό στην περιοχή μας. Σας υπενθυμίζουμε το περιστατικό που είχε σημειωθεί πριν μερικούς μήνες σε ιατρούς της πόλης μας. Πατήστε εδώ.

Ευτυχώς στις πρόσφατες απόπειρες απάτης οι επιχειρηματίες της περιοχής επικοινώνησαν αμέσως με τις τράπεζες  ώστε να ελέγξουν αν ισχύουν τα περί λάθος κατάθεσης και ευτυχώς δεν εξαπατήθηκαν.

Τα περιστατικά έχουν ήδη καταγγελθεί στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, οι οποίες διερευνούν τις υποθέσεις.

Χρειάζεται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας σε τέτοιου είδους τηλεφωνήματα και καλό θα είναι να επικοινωνούμε με τις τράπεζές μας πριν προβούμε σε κάποια κίνηση που μπορεί να αποδειχθεί λάθος.

Last modified on Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 23:57
Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Μάνης. Με ειδήσεις, αρθρογραφία και αφιερώματα. Όλα τα μεγάλα γεγονότα και οι εξελίξεις βρίσκονται με ένα κλικ στην οθόνη σου.


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Γύθειο

Τιμές Καυσίμων Γύθειο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Αρεόπολη

Συνεργαζόμενα Site

 

  

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το