×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /home/githioclick/public_html/images/anal20
×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/anal20
Print this page

Ο Εσπερινός της εορτής της Αναλήψεως στο Γύθειο (ΦΩΤΟ) Featured

28 Μαϊ 2020
273 times

Δελτίο Τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης

Την Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου εόρτασε η Μάνη. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’, το  εσπέρας της εορτής (Τετάρτη 27/5) χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Κοιμητηριακό Ναό της Αναλήψεως στο Γύθειο.

Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού ο Σεβ. ήταν συμπαραστατούμενος από τους πρωτοπρ. π. Στέφανο Ταβουλάρη, πρωτοπρ. π. Παναγιώτη Αρφάνη, πρωτοπρ. π. Ηλία Μανιατάκο και το διάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλη, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι Δήμου Αν. Μάνης κ.κ. Δρακουλάκου και Καπασούρης – Σεψάκος.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. είπε μεταξύ των άλλων: «Είναι ένδοξη η σημερινή εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου ενώπιον των μαθητών Του. Είναι «ἡ τῆς σωτηρίας μας τελείωσις», δηλαδή η τελειοποίηση. Η ανθρώπινη φύση εγκαθίσταται στην επουράνιο τιμητική θέση. Η Ανάληψη έτσι εκφράζει ότι έχουμε προοπτική. Δηλώνει την προοπτική μας. Και προοπτική είναι ο ουρανός. Η άλλη ζωή. Ο Παράδεισος. Πράγματι η Ανάληψη του Κυρίου μας δείχνει τον ουρανό. Και ουρανός είναι η μετά θάνατον ζωή, η αιωνιότητα. Ο αναληφθείς στους ουρανούς Κύριος είναι ο πρόδρομος για μας της αιώνιας ζωής. Πατρίδα μας παντοτινή είναι ο ουρανός, η ποθεινή πατρίδα. Γι’ αυτό χρειάζεται πολύ προσοχή στο πώς βιώνουμε την εδώ καθημερινή ζωή μας. Πρέπει να θανατώνουμε την αμαρτία και να ζούμε αληθινή πνευματική ζωή, όχι νάμαστε «δήθεν χριστιανοί», αλλά να ξέρουμε ότι υπάρχει πέραν του τάφου ζωή, οι πνευματικοί ουρανοί, όπου ο Χριστός έχει ετοιμάσει για μας πολλές μονές, να ζούμε μαζί Του, να τον δοξάζουμε απαύστως και να χαιρώμεθα τον Παράδεισο».

{gallery}anal20:::0:0{/gallery}

Rate this item
(1 Vote)
editor

Latest from editor

Login to post comments