Πανελλαδικές 2019: Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ Featured

22 Μαϊ 2019
284 times

Τον αριθμό των εισακτέων φοιτητών ανά σχολή για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Συνολικά οι εισακτέοι θα είναι 78.335 ενώ πέρυσι ήταν 74.692, που σημαίνει ότι φέτος θα δημιουργηθούν 3.600 περισσότερες θέσεις.

Η διαδικασία των Πανελλαδικών θεωρείται το κορυφαίο ετήσιο γεγονός για τη λειτουργία του υπουργείου Παιδείας. Και αυτό λόγω της μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής σημασίας που έχει για την ελληνική κοινωνία το καλό πανεπιστημιακό πτυχίο, και, όπως αναφέρεται, «κάθε οικογένεια έχει ένα παιδί που διαγωνίζεται». Μόνο που φέτος ο μαραθώνιος των διοικητικών υπηρεσιών, που ολοκληρώνεται με την έκδοση των βάσεων τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο, πρέπει να ξεκινήσει με ένα δυνατό... σπριντ και εξαιτίας της ψήφισης, σχεδόν 40 ημέρες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών, του νόμου που αλλάζει άρδην το τοπίο στα ΑΕΙ καθώς προέκυψαν περί τα 100 νέα τμήματα.

Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο ιδρύονται ή αναβαθμίζονται τμήματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ σε πανεπιστήμια αναβαθμίζονται τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και το ΤΕΙ Κρήτης. Τα ΤΕΙ διαγράφονται από τα μηχανογραφικά και θα διατηρηθούν εν λειτουργία μόνο για τους υπάρχοντες φοιτητές τους.

Το εναρκτήριο λάκτισμα των εξετάσεων θα γίνει φέτος την Πέμπτη 6 Ιουνίου για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων και την Παρασκευή 7 Ιουνίου για τη μεγαλύτερη κατηγορία υποψηφίων, εκείνους των Γενικών Λυκείων.

Επισυνάπττονται αναλυτικοί πίνακες με τον αριθμό των εισακτέων.

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Μάνης. Με ειδήσεις, αρθρογραφία και αφιερώματα. Όλα τα μεγάλα γεγονότα και οι εξελίξεις βρίσκονται με ένα κλικ στην οθόνη σου.


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Γύθειο

Τιμές Καυσίμων Γύθειο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Αρεόπολη

Συνεργαζόμενα Site

 

  

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το