Ανακοίνωση από τους μεταφορείς ταξί Λακωνίας σχετικά με τη μεταφορά μαθητών Featured

26 Φεβ 2018
1300 times

Ενημερωτικό δελτίο τύπου

Προκειμένου και να μην εξάγονται λανθασμένα συμπεράσματα για τη διακοπή μεταφοράς των μαθητών (από 15 Φεβρουαρίου 2018) από τους μεταφορείς ταξί της Λακωνίας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Η διακοπή της μεταφοράς δεν επήλθε λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων, όπως και θα είχαμε κάθε νομικό και ηθικό δικαίωμα προς τούτο, δεδομένου ότι από το Σεπτέμβριο 2017 δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ, καίτοι το Υπουργείο έχει διαθέσει (από 20/11/2017) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικό κονδύλι που μας εξοφλεί έως και το Δεκέμβριο 2017.

Η διακοπή από μέρους μας ήταν μονόδρομος και επήλθε από την επίδοση προς εμάς, από την Αναθέτουσα Αρχή Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, της υπ. αριθ. 1/13-02-2018 Πράξη της Υπηρεσίας Επιτρόπου Αρκαδίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (βλ. Εδώ), με την οποία οι συμβάσεις και οι εντελλόμενες δαπάνες για το τρέχον σχολικό έτος (2017-2018) κρίνονται μη νόμιμες. Η Πράξη αυτή μας επιδόθηκε άμεσα, την 14-02-18, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο· και μάλιστα μας ζητήθηκε η άμεση -με ψηφιακή υπογραφή- παραλαβή της. Ουδεμία άλλη οδηγία για συνέχιση ή μη της μεταφοράς από μέρους μας με ταυτόχρονη ανάληψη της μίσθωσης με ευθύνη της Περιφέρειας όλων των μεταφορέων. Εμείς εκλάβαμε -και ορθώς το πράξαμε- ότι η κοινοποίηση της πράξης Επιτρόπου μας καθιστά μη νομίμως συμβαλλόμενους με την Περιφέρεια, συνεπώς η διακοπή της μεταφοράς ήταν μονόδρομος. Επαναλαμβάνουμε, και πρέπει να γίνει κατανοητό από τους πάντες, ότι ούτε από κάποια υπηρεσία της Περιφέρειας, ούτε από κάποιον πολιτικό προϊστάμενο (Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κ.ά.) έχουμε λάβει οδηγία ή καλύτερα εντολή μίσθωσης για την εκτέλεση της μεταφοράς ύστερα από την κοινοποίηση της Πράξης του Επιτρόπου που καθιστά τις συμβάσεις μας μη νόμιμες. Αντίθετα, επισημαίνουμε, ότι η κοινοποίηση της Πράξης δεν μας επιτρέπει -ουσιαστικά μας απαγορεύει- την εκτέλεση του έργου της μεταφοράς.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτό που μας έχουν μεταφερθεί από διάφορες πλευρές, ότι η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα -που δημόσια φέρεται να κατανοεί και να συμμερίζεται το δίκαιο των αιτημάτων μας- σε μαθητές και γονείς που την «πολιορκούν» τα «ρίχνει» σε εμάς λέγοντάς τους ότι «κακώς οι μεταφορείς οδηγοί ταξί διέκοψαν τη μεταφορά» και ότι γι’ αυτή την εξέλιξη ευθυνόμαστε αποκλειστικά εμείς. Δεν έχουμε τοποθετήσει την κα Τζανετέα στο κάδρο των σοβαρών ευθυνών για τη διακοπή της μεταφοράς· όχι ότι δεν έχει ευθύνη για το ότι φτάσαμε ως εδώ, αλλά έχει τη λιγότερη ευθύνη. Όμως, θα τις προτείνουμε να είναι πολύ πιο προσεκτική με το θέμα της μεταφοράς και τη στάση των μεταφορέων ταξί, και, ότι αναφέρει δημόσια στα Μέσα Ενημέρωσης, το ίδιο ακριβώς να αναφέρει και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις της και να μην προσπαθεί να ρίξει το μπαλάκι στους μεταφορείς προσκαλώντας μας να «βάλουμε πλάτη», όπως είπε σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξή της, χωρίς φυσικά να μας πει πως, εκτός από «πλάτη» θα «βάλουμε και …πετρέλαιο» για να κινήσουμε τα οχήματά μας προκειμένου να μεταφέρουμε τους μαθητές όταν οι πρατηριούχοι -δικαίως- δεν μας πιστώνουν περαιτέρω εξαιτίας της απίστευτης ανεπάρκειας των Υπηρεσιών της κεντρικής διοίκησης της Περιφέρειας για να μας πληρώσουν.

Γνωρίζει πολύ καλά η κα Τζανετέα και η νομική υπηρεσία της, ότι, μετά από την κοινοποίηση προς εμάς της Πράξης του Επιτρόπου, δεν υφίσταται νόμιμη σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και όλων εμάς, και ότι απέναντι σε εμάς, μετά την 15η Φεβρουαρίου 2018, δεν είναι μισθωτής η κα Τζανετέα και οι υπηρεσίες της. Γνωρίζει πολύ καλά η κα Τζανετέα και η νομική υπηρεσία της ότι, σε ένα -απευκταίο αλλά αρκετά- πιθανό ενδεχόμενο αδιεξόδου που θα καταστήσει μονόδρομο την δικαστική προσφυγή μας με την κατάθεση αγωγών εναντίον της Περιφέρειας για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων -ευτυχώς το παραδέχτηκε η κα Τζανετέα το δικαίωμά μας αυτό-, αυτά τα δεδουλευμένα που μπορούν να διεκδικηθούν είναι το διάστημα από 11-9-2017 έως και τις 15-02-2018 (ημέρα επίδοσης της πράξης), που, καλή τη πίστη, αντισυμβαλλόμενοι με την Περιφέρεια εκτελούσαμε τη μεταφορά και σε καμία περίπτωση το διάστημα μετά την 15-02-2018, όπου, και στην αντίκρουση της αγωγής μας η κα Τζανετέα θα ενεργεί ως «Πόντιος Πιλάτος», και θα καλύπτεται από τις προτάσεις των δικηγόρων της Περιφέρειας που θα ισχυρίζονται ως μη νόμιμη τη διεκδίκησή μας από την Περιφέρεια των δεδουλευμένων μετά την 15-02-2018!

Ρίχνουμε και εμείς λοιπόν τη «μπάλα» στην κα Τζανετέα και την προσκαλούμε, αφού διαθέτει τόση σιγουριά για τη θετική εξέλιξη της διαδικασίας επανυποβολής των επίμαχων -μη καταβληθέντων από τον Επίτροπο- ενταλμάτων σε Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, άμεσα, αύριο να μας γνωστοποιήσει εγγράφως ότι η Αναθέτουσα Αρχή η Περιφέρεια δηλαδή, αναλαμβάνει και μας μισθώνει για την εκτέλεση των δρομολογίων, δηλώνοντας με σαφήνεια ότι για τα εκτελεσθέντα μετά την 15-02-2018 δρομολόγια θα έχει την ευθύνη της καταβολής των δεδουλευμένων εφόσον ανακύψει το τυχόν οποιοδήποτε εμπόδιο καταβολής τους από το Υπουργείο. Σε παρόμοιες ενέργειες προέβησαν στο παρελθόν σε άλλες Περιφέρειες, όπως στην Περιφέρεια Αττικής, όπου, σε ανάλογες περιπτώσεις έκτακτων προβλημάτων η Περιφέρεια κατέβαλε από ιδίους πόρους τη μεταφορά.

Από χρόνια είναι γνωστό στους μαθητές, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στην κοινή γνώμη, ότι εμείς αντιλαμβανόμαστε στον υπέρτατο βαθμό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης μας και εργαζόμαστε νυχθημερόν προς την κατεύθυνση ενημέρωσης και κινητοποίησης των αρμοδίων για την εξεύρεση το συντομότερο λύσης στο οξύ αυτό πρόβλημα που πρώτους εμάς θλίβει, αλλά και μας βλάπτει αφού χάνονται ημέρες εργασίας. Πέραν της γραπτής ενημέρωσης από την πρώτη κιόλας ημέρα, του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και των υπόλοιπων αρμοδίων, έχουμε συναντηθεί με τους βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Σταύρο Αραχωβίτη και Αθανάσιο Δαβάκη, τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εμμένουμε στην αρχική άποψή μας, ότι ασφαλή και σύντομη λύση στο πρόβλημα μόνο νομοθετική ρύθμιση μπορεί να τη δώσει και όχι ο παρακινδυνευμένος, εξαιρετικά ανασφαλής και χρονοβόρος δρόμος που ακολούθησε η Περιφέρεια αυτός της επανυποβολής των ενταλμάτων σε Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενέργεια με συντομότερο χρόνο αποτελέσματος τον ένα μήνα. Άλλωστε, νομοθετική πρωτοβουλία ήδη θα έπρεπε να είχε γνωστοποιηθεί δεδομένου ότι την 28-02-2018 (σε τρεις μέρες δηλαδή!) λήγουν οι όποιες συμβάσεις και για τη συνέχιση της μεταφοράς σε ολόκληρη την Πελοπόννησο απαιτούνται νέες συμβάσεις ύστερα από νομοθετική ρύθμιση.  

Εμείς, και στο πλαίσιο διεξαγωγής στην Τρίπολη, τη Δευτέρα 26 & Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Πελοπόννησο, θα παραστούμε και θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και με τον Υπουργό Επικρατείας, υπεύθυνο για την καθημερινότητα, κ. Αλέκο Φλαμπουράρη ώστε να τους επισημάνουμε εκ νέου το πρόβλημα και να διεκδικήσουμε την άμεση λύση του.

Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να επιδείξουν υπομονή, να διεκδικούν με δύναμη και επιμονή τη συντομότερη αποκατάσταση της μεταφοράς, αγαθού αναπόσπαστου με την εκπαίδευση. Θα πρέπει, η πλημμελής και επιπόλαιη αντιμετώπιση από την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου του πλέγματος της μεταφοράς των μαθητών και τα δυσάρεστα αποτελέσματα που αυτή επέφερε να τους γίνει μάθημα, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον παρόμοιες δυσάρεστες εκπλήξεις.  

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους τους Συλλόγους Γονέων που είτε με ανακοινώσεις τους στα Μέσα Ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε με την απευθείας επικοινωνία με εμάς, κατανοούν και συμμερίζονται τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη μη πληρωμή μας από το Σεπτέμβριο έως και σήμερα, καθώς και αναγνωρίζουν ότι η διακοπή της μεταφοράς των παιδιών δεν είναι από δική μας ευθύνη. Το ίδιο ευχαριστούμε και τα Σχολεία και τους εκπαιδευτικούς.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Ανατολικής Μάνης για την άμεση αντίδρασή του, εισάγοντας το θέμα όταν και ανέκυψε ως θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του. Επίσης Ευχαριστούμε τον Δήμο Ευρώτα για την παραχώρηση της αίθουσας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του για την πραγματοποίηση σύσκεψης με τον βουλευτή κ. Σταύρο Αραχωβίτη, καθώς και τον Δήμαρχο Δήμο Βέρδο για το εξαιρετικό ενδιαφέρον που έδειξε παρακολουθώντας το μεγαλύτερο μέρος της σύσκεψης.    

Τέλος ευχαριστούμε τα Μέσα Ενημέρωσης για την κάλυψη του θέματος. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε με νέα ανακοίνωση, άμεσα για κάθε τι νέο που θα προκύψει τις επόμενες ημέρες.

 

25 Φεβρουαρίου 2018

 

Για το ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΓΥΘΕΙΟΥ ΣΥΝ.ΠΕ

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Καπετανάκος

 

     Για την «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΑΞΙ ΣΠΑΡΤΗΣ»                          Για την «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΑΞΙ ΜΕΣΑ ΜΑΝΗΣ»

     Ο Διαχειριστής/Εκπρόσωπος                                             Ο Διαχειριστής/Εκπρόσωπος

             Σωτήριος Ροϊνός                                                              Πέτρος Μορφίρης

 

 

         Για την «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΑΞΙ ΕΛΙΑ»                                  Για την «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΑΞΙ Ο ΕΥΡΩΤΑΣ»

     Ο Διαχειριστής/Εκπρόσωπος                                             Ο Διαχειριστής/Εκπρόσωπος

            Γεώργιος Κοκκίνης                                                          Ιωάννης Μαρτσούκος 

 

Για την «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΑΞΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΘΕΙΟΥ»

Ο Διαχειριστής/Εκπρόσωπος

Κων/νος Μπουτσιαράκος

Last modified on Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 20:10
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Μάνης. Με ειδήσεις, αρθρογραφία και αφιερώματα. Όλα τα μεγάλα γεγονότα και οι εξελίξεις βρίσκονται με ένα κλικ στην οθόνη σου.


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Γύθειο

Τιμές Καυσίμων Γύθειο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Αρεόπολη

Συνεργαζόμενα Site

 

  

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας. Μερικά από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του site, ενώ άλλα μας βοηθούν να βελτιώσουμε το site και την εμπειρία του χρήστη (tracking cookies). Μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας εάν θέλετε να επιτρέψετε τη δημιουργία cookie ή όχι. Λάβετε υπόψη ότι αν τα απορρίψετε, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες του ιστότοπου.