Σύσκεψη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λακωνίας με την Περιφερειακή Σύμβουλο κα Σπυριδάκου Featured

07 Νοε 2019
134 times

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στην έδρα του Επιμελητηρίου στο Γύθειο, σύσκεψη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου με την Περιφερειακή Σύμβουλο ΠΕ Λακωνίας κα Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της κας Σπυριδάκου προκειμένου να ενημερωθεί από το Επιμελητήριο για τις δράσεις του, τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας και του νομού γενικότερα και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου, αλλά και να ενημερώσει για το έργο που έχει αναλάβει ως Περιφερειακή Σύμβουλος και ως Εντεταλμένη Σύμβουλος για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων το 2021 για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Παναρίτης και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου ανέπτυξαν τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου για την επίλυσή τους. Ιδιαίτερη συζήτηση διεξήχθη:
για την υστέρηση της Λακωνίας στη δημιουργία υποδομών έναντι άλλων γειτονικών νομών. Η Διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου τόνισε στην κα Σπυριδάκου ότι απαιτείται πλέον από την Περιφέρεια να δώσει προτεραιότητα στο σχεδιασμό έργων υποδομής στη Λακωνία όπως η δημιουργία αυτοκινητόδρομου και η βελτίωση συνολικά του οδικού δικτύου της, ο σχεδιασμός μαρίνων και η αξιοποίηση ολοκλήρωση του έργου του λιμανιού του Γυθείου. Έμφαση δόθηκε στην διαχείριση των υδάτινων πόρων με επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας φραγμάτων στη νότια Λακωνία που αντιμετωπίζει πια σοβαρά προβλήματα νερού – αλλά και στο πολυσυζητημένο φράγμα της Κελεφίνας, στο σχεδιασμό νέων συστημάτων άρδευσης και στην αξιοποίηση των ποταμών Ευρώτα και Βασιλοπόταμου

Τη σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό, τη δημιουργία brand name για τη Λακωνία, τη συνεργασία για την προώθηση και προβολή των λακωνικών προϊόντων.
Η κα Σπυριδάκου, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο και τη Διοικητική Επιτροπή για την αποδοχή της πρόσκλησης για σύσκεψη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη σύμπνοια των απόψεων για όλα τα θέματα, αλλά και την θετική στάση για συνεργασία για την ανάπτυξη του τόπου. Υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί ακούραστα για τα θέματα της Λακωνίας, θα είναι ανοιχτή σε προτάσεις συνεργασίας και θα θέσει τα ανωτέρω θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η σύσκεψη διεξήχθη σε θετικό κλίμα και έκλεισε με την πεποίθηση της συνεχούς συνεργασίας για την προώθηση των συμφερόντων της Λακωνίας.

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Μάνης. Με ειδήσεις, αρθρογραφία και αφιερώματα. Όλα τα μεγάλα γεγονότα και οι εξελίξεις βρίσκονται με ένα κλικ στην οθόνη σου.


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Γύθειο

Τιμές Καυσίμων Γύθειο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Αρεόπολη

Συνεργαζόμενα Site

 

  

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το