Δελτίο τύπου έναρξης των εργασιών του 2ου Επιστημονικού Συνεδρίου στο Γύθειο (ΦΩΤΟ) Featured

13 Απρ 2019
136 times

Χαιρετίζουμε την έναρξη των εργασιών του 2ου Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Γιάννης Ρίτσος, Γράφω ένα στίχο, γράφω τον κόσμο…» που πραγματοποιείται κατά το διήμερο 13 – 14 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης στο Γύθειο. Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Γυθείου και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες του.

Αποτελεί ύψιστη τιμή για το Δήμο Ανατολικής Μάνης η συμμετοχή στο συνέδριο δύο κορυφαίων ποιητών, του κ Τίτου Πατρίκιου και του κ. Κυριάκου Χαραλαμπίδη, επιβραβεύοντας με τον τρόπο αυτό τις μεγάλες προσπάθειες της Διευθύντριας του Γενικού Λυκείου Γυθείου κας Παναγιώτας Μένεγα και των υπολοίπων μελών της Οργανωτικής Επιτροπής μεταξύ αυτών του κου Μανώλη Στεργιούλη, Διδάκτωρος Φιλολογίας και του κου Κώστα Δρογκάρη, Ιατρού-ερευνητή Τοπικής Ιστορίας, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα και για την οργάνωση της περιοδικής έκθεσης φωτογραφίας με θέμα: «Γύθειο, 1920-1930» από την προσωπική του συλλογή. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά πρωτότυπα έργα του Γιάννη Ρίτσου που έχουν παραχωρηθεί από τις ιδιωτικές συλλογές οικογένειας Γραφάκου και οικογένειας Καλυβίτη για το σκοπό αυτό.

Στην εναρκτήρια συνεδρία χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος Γ', ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, ενώ το παρόν έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, η Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ, Αντισυνταγματάρχης κα Φραγκιάδου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και εκπαιδευτικοί.

Κλείνοντας μεγάλη αποδοχή από τους παρευρισκομένους έτυχε η ανακοίνωση από το Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο, ότι οι προτομές των δύο κορυφαίων ποιητών Γιάννη Ρίτσου και Νικηφόρου Βρεττάκου είναι ήδη έτοιμες και θα ήταν χαρά και τιμή για το Δήμο η παρουσία όλων και στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων των προτομών που θα τοποθετηθούν στην πλατεία Παρθεναγωγείου αποδίδοντας με τον τρόπο αυτό τον ελάχιστο φόρο τιμής για το έργο και την προσφορά τους στα γράμματα και στον τόπο.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ 

Πηγή: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης

Last modified on Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 08:51
Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Μάνης. Με ειδήσεις, αρθρογραφία και αφιερώματα. Όλα τα μεγάλα γεγονότα και οι εξελίξεις βρίσκονται με ένα κλικ στην οθόνη σου.


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Γύθειο

Τιμές Καυσίμων Γύθειο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Αρεόπολη

Συνεργαζόμενα Site

 

  

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το