Παραιτήθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σπάρτης Σωτ. Μπότσιος Featured

Τέλος εποχής στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, καθώς ύστερα από περίπου 2,5 χρόνια θητείας (από τον Μάρτιο του 2017), ο διοικητής Σωτήρης Μπότσιος υπέβαλε την παραίτησή του στον νέο υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «δεν υπήρξα, δεν έγινα, ούτε μπορώ να γίνω Διοικητής παντός καιρού, δεν μπορώ να συμπράξω, να στηρίξω ή να κάνω “το κουνέλι” σε πολιτικές, που όχι μόνο δεν συμφωνώ, αλλά βρέθηκα πάντα σθεναρά και σταθερά απέναντί τους, μόνο και μόνο για την καρέκλα».

Η δήλωσή του κ. Μπότσιου έχει αναλυτικά ως εξής: «Σήμερα (σσ 16/7/2019) υπέβαλα προς τον Υπουργό Υγείας την παραίτησή μου. Η απόφαση, δρομολογημένη από μέρες, οι λόγοι προφανείς. Όταν πριν δυόμιση χρόνια επέλεξα να διεκδικήσω, να κριθώ ανάμεσα σε άλλους και να πάρω τη θέση του Διοικητή στο Γ.Ν Λακωνίας, είχα στο νου μου τον “Πρώτο δάσκαλο” του Αϊτμάτωφ αν θυμούνται οι παλιοί ομοίως ψυχικά νοσούντες. Δεν υπήρξα, δεν έγινα, ούτε μπορώ να γίνω Διοικητής παντός καιρού, δεν μπορώ να συμπράξω, να στηρίξω ή να κάνω “το κουνέλι” σε πολιτικές, που όχι μόνο δεν συμφωνώ, αλλά βρέθηκα πάντα σθεναρά και σταθερά απέναντί τους, μόνο και μόνο για την καρέκλα.

Βεβαίως, το θεσμικό πλαίσιο που διέπει αυτές τις θέσεις, αλλά κυρίως το αίσθημα ευθύνης απέναντι στη λειτουργία ενός Νοσοκομείου, δεν μου επιτρέπουν να επιστρέψω άμεσα στον προηγούμενο εργασιακό μου χώρο, στο Νοσοκομείο δηλαδή που υπηρετούσα, παρά μόνο όταν οριστεί αντικαταστάτης μου, ή το αίτημα της παραίτησης γίνει αποδεκτό.

Μέχρι τότε, “με ζεστή καρδιά, κρύο μυαλό και καθαρά χέρια” όπως πάντοτε, θα είμαι εδώ, ελπίζοντας πως δεν θα προλάβω να έρθω αντιμέτωπος με συνειδησιακές συγκρούσεις.

Παύλο και Αντρέα, σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, κυρίως σε στιγμές δύσκολες», αναφέρει ο Σωτ. Μπότσιος, ενώ καταλήγοντας αφήνει αιχμές για ορισμένα πρόσωπα, τα οποία ωστόσο δεν κατονομάζει»: Όσο για τους τοπικούς… χωροφυλάκους… “δεν φταίνε αυτοί, τόσοι ήταν…’’, ποιός ασχολείται πια μαζί τους...»

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Μάνης. Με ειδήσεις, αρθρογραφία και αφιερώματα. Όλα τα μεγάλα γεγονότα και οι εξελίξεις βρίσκονται με ένα κλικ στην οθόνη σου.


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Γύθειο

Τιμές Καυσίμων Γύθειο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Αρεόπολη

Συνεργαζόμενα Site

 

  

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το