Ο Αραχωβίτης για την συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας για τη Νοσηλευτική Σχολή Featured

25 Ιουλ 2019
61 times

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Ιουλίου, στο Υπουργείο Παιδείας, παρουσία της υπουργού Νίκης Κεραμέως και του αρμόδιου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση υφυπουργού Βασίλη Διγαλάκη, των τριών βουλευτών Λακωνίας, της αντιπεριφερειάρχη, του νυν και του νέου δημάρχου Σπάρτης και παραγωγικών φορέων του νομού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης τόνισε τη μεγάλη κατάκτηση της λειτουργίας τεσσάρων πανεπιστημιακών τμημάτων στην πόλη της Σπάρτης, της θεσμοθέτησης των τεσσάρων διετών προγραμμάτων σπουδών και της αναβάθμισης του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝΕΒΥΠ). Η ύπαρξη τεσσάρων πανεπιστημιακών τμημάτων αποτελεί πόλο έλξης φοιτητών στην πόλη της Σπάρτης (ο συνολικός αριθμός τους θα είναι πλέον πολλαπλάσιος) και παράλληλα συμβάλλει στην αναβάθμισή της στον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας. Αυτή την κατάκτηση θα την προασπίσουμε με κάθε τρόπο.

Η άποψη, αφενός της πανεπιστημιακής κοινότητας, και αφετέρου του πρώην προέδρου του τμήματος της Νοσηλευτικής καθώς και οι αποφάσεις της Συγκλήτου, της Πρυτανείας και της αρμόδιας Επιστημονικής Επιτροπής, συνέτειναν στη μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής. Κρίνεται απαραίτητος ένας νέος διάλογος με την πανεπιστημιακή κοινότητα, δεδομένου ότι το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», μετά από συντονισμένες προσπάθειες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και του βουλευτή Λακωνίας, ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου νοσοκομείου. Η απόφαση της Πρυτανείας για τη μεταφορά των ήδη φοιτούντων (δεύτερο, τρίτο και τέταρτο έτος φοίτησης) στην Τρίπολη με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς θεωρείται λανθασμένη και γι’ αυτό το λόγο ο Σταύρος Αραχωβίτης συμφώνησε στην ανάκληση της εν λόγω απόφασης, από κοινού με όλους τους φορείς.

Προσπερνώντας τις όποιες ιδεολογικές αντιθέσεις, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης δεσμεύτηκε ότι θα χαιρετήσει δημόσια την επαναφορά της Νοσηλευτικής σχολής στη Σπάρτη, εφόσον η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας λάβει τη σχετική απόφαση, ενώ σε κάθε περίπτωση δεν θα τεθεί σε αμφισβήτηση κανένα από τα άλλα τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα που με κόπο θεωρούνται κεκτημένα.

Last modified on Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 12:35
Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Μάνης. Με ειδήσεις, αρθρογραφία και αφιερώματα. Όλα τα μεγάλα γεγονότα και οι εξελίξεις βρίσκονται με ένα κλικ στην οθόνη σου.


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Γύθειο

Τιμές Καυσίμων Γύθειο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Αρεόπολη

Συνεργαζόμενα Site

 

  

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το