Προετοιμασία στη Μάνη για την δρομέα υπεραποστάσεων Noora Honkala Featured

02 Σεπ 2018
737 times

Η Δρομέας υπεραποστάσεων Noora Honkala μαθαίνει την νέα ζωή της σε ένα μικρό χωριό της Πελοποννήσου και προετοιμάζεται για τα 100χιλ τρεξίματος του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Από την Lohja της Φιλανδίας η δρομέας Noora Honkala και ο προπονητής της Sami Vaskola μετακόμισαν στην Ελλάδα και μένουν σε ένα μικρό σπίτι στο χωριό Καρβελάς στον Δ.Ανατ. Μάνης,περίπου 50 χιλ από την Σπάρτη η οποία έχει παράδοση αθλητών εδώ και 3.000 χρόνια. "Καρβελάς είναι ένα σπουδαίο μέρος για αθλητές αλλά εάν περιμένεις νυχτερινή ζωή και μια μεγάλη πόλη ,αυτό δεν είναι το μέρος που ψάχνεις" λέει η 26χρονη δρομέας, "το καλοκαίρι ο πληθυσμός του χωριού πολλαπλασιάζεται ,τις υπόλοιπες εποχές είναι ήρεμα και ήσυχα και πολύ ασφαλή" προσθέτει η Νοοra.

Οι επιδόσεις

Βρίσκεται στην 2η θέση στον παγκόσμιο αγώνα τρεξίματος των 6ωρών
SPARTATHLON - 32:20:59 (NR) {Εθνικό ρεκόρ}
24h - 234.941 km (NR)
12h - 131.202 km (NR)
6h - 77.052 km (NR)
100 miles - 15:44:00 (NR)

Την επόμενη εβδομάδα (9 Σεπτεμβρίου)θα διαγωνισθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 100 χιλ στην Κροατία εκπροσωπώντας την Φιλανδία.
Είναι θαύμα που η Noora μπορεί να λάβει μέρος σε αυτόν τον αγώνα.Μετά από την επιτυχημένη εγχείρηση στην μέση της απο τον νευροχειρουργό Juho Pohjola του νοσοκομείου στο Ελσίνκι έπρεπε να μην τρέχει αλλά να ποδηλατεί και να κολυμπάει στα νερά του Σκουταρίου δυναμώνοντας εναλλακτικά την ικανότητα οξυγόνωσης και έμεινε σε ένα πολύ καλό επίπεδο απόδοσης!!

Στην Ελλάδα

Η Honkala και ο Vaskola σχεδιάζουν να μείνουν περισσότερο στην περιοχή της Πελοποννήσου,ίσως και μόνιμα. Τον Οκτώβριο, το Φιλανδικό ζευγάρι θα παρουσιάσει έκθεση στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών αφού η αγάπη τους για τα αρχαία νομίσματα από τους Ολυμπιακούς αγώνες είναι γνωστή. Ο Sami γνωρίζει για την πολιτιστική αξία των αρχαίων νομισμάτων και αυτά δεν εξαργυρώνονται με χρήματα.
"Είναι ευτυχία να προπονείσαι με τα παιδιά της περιοχής στο νέο γήπεδο της πόλης του Γυθείου" αναφέρει η Noora η οποία μαθαίνει Ελληνικά και τα καλλιεργεί με την 90χρονη γειτόνισσα της στον Καρβελά, διδασκωντάς της επίσης να περιποιεί τα λουλούδια στον κήπο. "Οι αθλητές στην Ελλάδα έχουν μεγάλη αξία"!! Τρέφεται με τοπικά προιόντα και όπως αναφέρει το μέλι είναι ιδιαίτερα μεγάλη πηγή ενέργειας.

Rate this item
(3 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Μάνης. Με ειδήσεις, αρθρογραφία και αφιερώματα. Όλα τα μεγάλα γεγονότα και οι εξελίξεις βρίσκονται με ένα κλικ στην οθόνη σου.


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Γύθειο

Τιμές Καυσίμων Γύθειο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Αρεόπολη

Συνεργαζόμενα Site

 

  

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το