Από τo Ορμένιο στο Ταίναρο με τα πόδια Featured

28 Σεπ 2018
611 times

Με στόχο να φτάσει στο Δήμο Ανατολικής Μάνης και πιο συγκεκριμένα στο Ακρωτήριο Ταίναρο που αποτελεί το νοτιότερο σημείο όχι μόνο της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, ο Στέργιος Αράπογλου, με καταγωγή από την Ανατολική Θράκη ξεκίνησε από το Ορμένιο του Δήμου Ορεστιάδας.

Ο Σπαρταθλητής και υπερ-μαραθωνοδρόμος θα διανύσει 1.400 χιλιόμετρα καταλήγοντας στο Ακρωτήριο Ταίναρο και στη διαδρομή του, που είναι σχεδιασμένη από την παλαιά εθνική οδό και παραδρόμους, θα διασχίσει 293 πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά και οικισμούς. Η προσπάθειά του αυτή, που ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να διαρκέσει είκοσι τρεις ημέρες και είναι αφιερωμένη στον επίσης υπερ-μαραθωνοδρόμο κ. Παναγιώτη Σκουλή, ο οποίος σχεδίασε την διαδρομή το 1995, και δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει.

Το μήνυμα που στέλνει διανύοντας την Ελλάδα απ’ άκρη σε άκρη είναι του ευ αγωνίζεσθαι και του καθαρού αθλητισμού επιδιώκοντας να γίνει ο πρώτος αθλητής στην ιστορία που θα διανύσει από τη βορειότερη κατοικημένη περιοχή της Ελλάδας έως το νοτιότερο άκρο της Ηπειρωτικής Ελλάδας, το Ακρωτήριο Ταίναρο.

Οι δεσμοί που δημιουργούνται με αυτή την υπερ-προσπάθεια, θα επισφραγιστούν με την δενδροφύτευση μιας πτελέας, που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της Ορεστιάδας, κατά τον τερματισμό του αθλητή.

Αναμένεται να ολοκληρώσει τη διαδρομή φτάνοντας στο Ακρωτήριο Ταίναρο στις 2 Οκτωβρίου, δίχως αυτό να μπορεί να προσδιοριστεί ακόμα λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων που πλήττουν και την περιοχή μας.

Εκ του Δήμου Ανατολικής Μάνης

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Μάνης. Με ειδήσεις, αρθρογραφία και αφιερώματα. Όλα τα μεγάλα γεγονότα και οι εξελίξεις βρίσκονται με ένα κλικ στην οθόνη σου.


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Γύθειο

Τιμές Καυσίμων Γύθειο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Αρεόπολη

Συνεργαζόμενα Site

 

  

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το