Πολιτικα

Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Νεοκλή Κρητικού για τη μετάκληση εποχιακών εργατών γης

Δελτίο τύπου Βουλευτή (Ν.Δ.) Λακωνίας κ. Κρητικού

Ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Δ. Κρητικός κατέθεσε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη, με Θέμα τη Μετάκληση εποχιακών εργατών γης.

Στην Επίκαιρη Ερώτησή του, ο Βουλευτής Νεοκλής Κρητικός επισημαίνει ότι οι ελλείψεις εργατών γης τόσο στη Λακωνία, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, είναι σημαντικές. Αγρότες και παραγωγοί ανησυχούν πολύ, διότι δεν μπορούν να καλύψουν τις εργατικές ανάγκες στην παραγωγή και τη συγκομιδή. Η ανησυχία αυτή εντείνεται ακόμη περισσότερο, εν όψει του γεγονότος ότι βρισκόμαστε ήδη στην «καρδιά» του Οκτωβρίου και του φθινοπώρου. Η άμεση επίλυση του προβλήματος είναι αναγκαία, ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος είτε να μην καλλιεργηθούν μεγάλες εκτάσεις, είτε να μην συγκομισθεί σημαντικός όγκος αγροτικής παραγωγής.

Ο κ. Κρητικός πιστεύει ακράδαντα πως είναι επιβεβλημένο να εξακολουθήσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το μεταρρυθμιστικό έργο της, με την άμεση, αποφασιστική και αποτελεσματική επίλυση των σχετικών με τις μετακλήσεις ζητημάτων, επ’ωφελεία του συνόλου της αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας.

Γι’αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός, ποιος είναι ο Κυβερνητικός σχεδιασμός, και πώς θα επιλυθούν τα προβλήματα στις διαδικασίες μετάκλησης εποχιακών εργατών γης, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που προγραμματίζονται, και πότε και με ποιες προϋποθέσεις θα καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη, άμεση και αποτελεσματική διεκπεραίωση των αιτημάτων μετάκλησης εποχιακών εργατών γης.

Πλέον, αναμένονται οι απαντήσεις που θα δώσει ο αρμόδιος Υπουργός ενώπιον της Ολομελείας της Βουλής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button