Προσωπα

Αν. Μαριόλης: Ναυάγιο στη Μάνη – «Να αγαπάς τον άνθρωπο, να αγαπάς τη ζωή και θα ξημερώσουμε ομορφότερα απόψε»

Αναλυτικά το κείμενο του Διευθυντή του Κ.Υ. Αρεόπολης κ. Ανάργυρου Μαριόλη για τη διάσωση των μεταναστών στη Χοτάσια

Όλοι ήταν εκεί!

Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης ενημερώθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 19 Απριλίου 2023 από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 για ναυάγιο ιστιοπλοϊκού που μετέφερε μετανάστες στον όρμο “Αρφίγκια” της ευρύτερης περιοχής της Χοτάσιας στη Μάνη.

Δύσκολες ώρες!!!

Περιοχή δύσβατη, σε μία πλαγιά απόκρημνη, δύσκολα προσπελάσιμη, τόσο δια θαλάσσης όσο και από την ξηρά. Κληθήκαμε να συνδράμουμε στην επιχείρηση διάσωσης και περίθαλψης των μεταναστών, μεταξύ των οποίων ήταν και αρκετά παιδιά.

Θερμά συγχαρητήρια ανήκουν στο Λιμεναρχείο Γυθείου, στο Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης, στο Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, στη ΓΑΙΑ, στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας, στο Νοσοκομείο Σπάρτης, στο ΕΚΑΒ Σπάρτης και σε όλους εκείνους τους εθελοντές Μανιάτες που για άλλη μια φορά ήταν παρόντες στο κάλεσμά μας.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο πλήρωμα και φίλους μας Αλέκο, Νικόλαο και Σταυρούλα Γιανναρέα του αλιευτικού σκάφους «Σταυρούλα» από το Καραβοστάσι Οιτύλου, οι οποίοι μας μετέφεραν άμεσα στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου.

Καθοριστική υπήρξε και η συμβολή του Δήμου Ανατολικής Μάνης κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και παραμονής των μεταναστών στην περιοχή.

Το ένστικτο της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού και της προσφοράς στον πλησίον υφίστανται ως εγγενή χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης και δεν γνωρίζουν όρια. Είναι αυτά που μας καθοδηγούν ως φάρος σε κάθε ναυάγιο ανθρώπων και ανθρωπίνων αξιών. Με αυτό το φάρο φωτίστηκε η πλεύση μας προς την ανιδιοτελή παροχή φροντίδας σε αυτούς που την είχαν περισσότερο από ποτέ ανάγκη και η τρικυμία έμοιαζε στα μάτια μας να γλυκαίνει.

Να προσπαθήσουμε όλοι να ωθήσουμε τον άνθρωπο πιο κοντά σε έναν απόλεμο κόσμο, που ο ένας θα φροντίζει τον άλλον.

ΜΑΝΗ… Συνεχίζουμε!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button