Γενικα

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στο Δήμο Αν. Μάνης

Δελτίο τύπου Δήμου Αν. Μάνης

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. 137956/02.05.2024 (ΑΔΑ: Ψ09Λ7Λ1-8ΝΩ) Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση της Π.Ε. Λακωνίας, καθ΄ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου του έτους 2024, κατά τις ημέρες στις οποίες η κατηγορία κινδύνου στον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς είναι 3 και άνω.

 Οι περιοχές στον Δήμο Ανατολική Μάνης είναι οι ακόλουθες:

 –      Στο δάσος Βασιλακίου.

–      Στην περιοχή των πηγών Αγίας Μαρίνας και τον δρόμο μεταξύ των Κοινοτήτων Αγίου Νικόλαου Δήμου Ανατολικής Μάνης και Άρνας Δήμου Σπάρτης.

–      Στο δασικό δρόμο καθώς και την ευρύτερη περιοχή του Κούμαρου στην Δημοτική Ενότητα Γυθείου.

–      Στο φαράγγι του Οιτύλου από Ε.Ο. Αρεόπολης – Καλαμάτας μέχρι την Ι.Μ. Σπηλαιώτισσας (Φαράγγι Ι.Μ. Σπηλαιώτισσας «Μυλολάγκαδο»). 

Για την εφαρμογή της Απόφασης θα πραγματοποιούνται έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα και για κάθε παράβαση θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ.

Στην απαγόρευση δε συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία στο επαρχιακό και κύριο δημοτικό οδικό δίκτυο, το οποίο συνδέει και εξυπηρετεί τους οικισμούς που βρίσκονται εντός των ανωτέρω περιοχών, καθώς και η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές αυτές αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους.

Δείτε αναλυτικά την Απόφαση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button