Πολιτικα

Αυτοψίες σε ελαιώνες της Λακωνίας για τις επιπτώσεις της προσβολής από γλοιοσπόριο

Δελτίο τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αυτοψίες σε ελαιώνες καθώς και σε ελαιουργεία, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει το γλοιοσπόριο στην παραγωγή, πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες δύο εβδομάδες στην Λακωνία, από  κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, συνεπικουρούμενο από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και από γεωπόνους της Π.Ε. Λακωνίας.

Σκοπός των δειγματοληπτικών αυτοψιών ήταν να αποτυπωθεί το μέγεθος της προσβολής που έχει υπάρξει ανά περιοχή και για τον λόγο αυτό οι δειγματοληπτικές αυτοψίες  έγιναν σε ελαιώνες όλου του νομού.

Τα κλιμάκια στελέχωναν ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος Τρίπολης του ΕΛΓΑ Γιάννης Ασούρας, η προϊσταμένη του Τμήματος Εκτιμήσεων και Αποζημιώσεων του Οργανισμού στην Τρίπολη Εφη Θεοδωροπούλου, η επόπτης Λακωνίας του ΕΛΓΑ Μελίνα Βασιλοπούλου, καθώς και ο γεωπόνος της ΔΑΟΚ Λακωνίας Γιάννης Ράλλης.

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου κοντά στα κλιμάκια των αυτοψιών βρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, καθώς και ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Χαντζής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button