Υγεια & Διατροφη

Βράβευση Κ.Υ. Αρεόπολης – Απονομή πρώτων Τιμητικών Βραβείων για το ΕΣΥ

Γεύσεις αποσταγμένων ουσιών πάνω σ’ ένα χαρτί…

Αναζητώντας την πραγματικότητα, είναι εύκολο να μιλήσει κανείς μέσα σε συνθήκες τόπου και χρόνου;

Εκφράζοντας την έντονη χαρά, αλλά και την αντίστοιχη ευγνωμοσύνη, παρευρέθηκα σήμερα στην εκδήλωση απονομής των πρώτων τιμητικών βραβείων για το ΕΣΥ που διοργάνωσε το Υπουργείο Υγείας παρουσία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, στο ιστορικό νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Συγκίνηση για την αναγνώριση του δύσκολου έργου του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, τόσο στη διαχείριση της πανδημίας, όσο και στη συνολική του προσφορά στον πολίτη-ασθενή, η οποία επισφραγίστηκε με τη βράβευση του.

Είναι πολλές οι αποδείξεις που στηρίζουν το έργο μας.

Η πίστη αποτέλεσε το θεμέλιο όλης της πορείας για να φτάσουμε στη σημερινή βράβευση. Δεν χάθηκε ούτε ένα λεπτό, για να βρισκόμαστε πάντα κοντά στον Άνθρωπο.

Ως παιδί ενός Μανιάτικου λαού και μελαγχολώντας πολλές φορές, προσπαθήσαμε να ξεπροβάλλουν οι καινούριες ελπίδες, αναθεωρώντας ακόμα και αυτά που φωτίζει ο ήλιος.

Ένα ταξίδι που καθημερινά γινόταν νόμος και τρόπος ζωής, βρίσκοντας πάντα μια εξήγηση για τον πόνο, για τη φροντίδα… Ζώντας καθημερινά με το πάθος της συνήθειας, με στόχο να ανακαλύψουμε την αγάπη μέσα από την άβυσσο της σκληρότητας και της αδικίας…

Όλα αυτά τα χρόνια επικοινωνώ μαζί σας με δύο διαστάσεις της πραγματικότητας, τη δική μου και τη δική σας. Αυτό μας το προσφέρει ο βράχος που μας φιλοξενεί.

Το απαλό φύλλο των λουλουδιών της Μάνης είναι το μέρος του εαυτού μας που μπορεί να αφουγκραστεί τον μυστικό τους ήχο, ανάμεσα στο ξέσπασμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Ριζωμένα μέσα μου, αποτελούν ένα είδος παλμών της καρδιάς μου, γιατί ταυτίστηκα με τον πυρήνα της μοίρας και της ύπαρξης.

Ταυτιστήκαμε με την προσήλωσή μας στη φροντίδα μέσα από τις πολλές ώρες μοναξιάς, πολλές ώρες περίσκεψης, πολλές ώρες δημιουργίας…

Δεν μπορούν να αποδοθούν απόλυτα σε λέξεις οι ευχαριστίες μου… Θαυμασμός για όλους τους πολύτιμους συνεργάτες μου, αλλά και τους εθελοντές ιατρούς που βοήθησαν για την επίτευξη του στόχου μας – πάντα δίπλα στον Άνθρωπο.

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους και στις δομές που βραβεύτηκαν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στην Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ και ιδιαιτέρως στον Διοικητή κ. Γ. Καρβέλη για την συνεχή στήριξη και συνεργασία.

Θερμές ευχαριστίες ανήκουν σε όλες τις Μανιάτισσες και όλους τους Μανιάτες που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας.

Τι όμορφο να σας γνωρίζουμε και να μας γνωρίζετε.

Σε συναρπάζει να ζεις σε ένα χωριό με σοκάκια να μοσχοβολούν και πυργόσπιτα όλο παρόδους, χωρίς αριθμούς.

Μην μπορώντας να αλλάξω τη σημασία των λέξεων, ο σπινθήρας τινάζει τις λέξεις που είναι τοποθετημένες στο χαμόγελο των πολιτών της Μάνης. Γιατί ο σεβασμός και η ευγνωμοσύνη για την προάσπιση της υγείας στην απομακρυσμένη γωνιά της χώρας μας, προστατεύουν τον κόσμο από την εσωτερική του αποσύνθεση.

Στόχος μας είναι η πανανθρώπινη αλληλεγγύη σε όλους τους κατοίκους που διαβιούν στην όμορφη Μάνη.

Σας ευχαριστούμε!

Με πίστη, συνεχίζουμε όλοι μαζί!

Ανάργυρος Δ. Μαριόλης

Διευθυντής Κέντρου Υγείας Αρεόπολης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button