Πολιτικα

Γρηγοράκου: Ο Νομός Λακωνίας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των παθογενειών του ΕΣΥ.

Δελτίο τύπου

Την Τρίτη επισκεφτήκαμε με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αποτελούμενο από τον Βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Τσίμαρη, Κοινοβουλευτικό Υπεύθυνο για θέματα υγείας, τον Γιώργο Μπουλμπασάκο, Γραμματέα τομέα Υγείας και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και Τοπικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Λακωνίας, τα Κέντρα Υγείας Γυθείου, Βλαχιώτη και Σπάρτης, καθώς και τα Νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων.

Οι επισκέψεις στις δημόσιες δομές Υγείας επιβεβαίωσαν δυστυχώς πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται υπό κατάρρευση στον νομό, αδυνατώντας να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Το Γ.Ν. Σπάρτης, που καλύπτει το μεγαλύτερο κομμάτι του νομού, «βουλιάζει» εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης του σε γιατρούς κομβικών ειδικοτήτων και νοσηλευτές, διαλύοντας τον υγειονομικό χάρτη του νομού μέσω εντολών για αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο Μολάων, προκειμένου να καλύψει τα κενά του σε εφημερίες.

Οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και το ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο του νομού σε συνδυασμό με την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας που έχουν μετεξελιχθεί σε διεκπεραιωτικές δομές, χωρίς επαρκή στελέχωση από ιατρικό προσωπικό έχει ως αποτέλεσμα τη μη πρόσβαση χιλιάδων πολιτών στο αγαθό της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, το υπάρχον ιατρικό προσωπικό βρίσκεται πλέον σταθερά σε κατάσταση υπερκόπωσης εξαιτίας των εξαντλητικών συνθηκών εργασίας με εξουθεντωτικά ωράρια και ατελείωτες εφημερίες που ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ασθενών και των ίδιων των εργαζομένων.

Η επίσκεψη στις δομές Υγείας της Λακωνίας κατέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θέτει ως προτεραιότητα τη Δημόσια Υγεία καθώς επιμένει να μην προκηρύσσει ικανό αριθμό οργανικών θέσεων εργασίας και να μη δίνει τα ανάλογα κίνητρα στους γιατρούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button