Υγεια & Διατροφη

Δέσμευση Γεωργιάδη: Ως άγονο Α’ Κατηγορίας αναμένεται να χαρακτηριστεί το Γ.Ν. Λακωνίας – Δηλώσεις Δαβάκη και Γρηγοράκου

Σε ερώτηση της Βουλευτού Λακωνίας (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) κας Γρηγοράκου για το Νοσοκομείο Μολάων προς τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη χθές στη Βουλή ήλθε η απάντηση – δέσμευση του Υπουργού πως εντός της εβδομάδας το Νοσοκομείο Σπάρτης θα χαρακτηριστεί ως άγονο Α’ Κατηγορίας. Επιπλέον ο Υπουργός παραδέχτηκε πως τα προβλήματα του ΕΣΥ στη Λακωνία παραμένουν άλυτος γρίφος.

Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να δώσει λύσεις στα προβλήματα τόσο των δυο μεγάλων νοσοκομείων του νομού όσο και στα Κέντρα Υγείας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των Βουλευτών Λακωνίας κας Γρηγοράκου και κ. Δαβάκη μετά τη δέσμευση του κ. Γεωργιάδη.

  • Γρηγοράκου

Συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια η Επίκαιρη Ερώτηση μου για τα προβλήματα του χειρουργικού Τομέα και τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Μολάων.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε πως τα προβλήματα του ΕΣΥ στη Λακωνία παραμένουν άλυτος γρίφος.

🆘Δικαίωση:🆘

Για την τροπολογία που είχα καταθέσει προκειμένου το Νοσοκομείο Σπάρτης να χαρακτηριστεί ως άγονο Α’ Κατηγορίας.

❗️❗️Δέσμευση του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη για άμεση υπογραφή σχετικής ΚΥΑ.

  • Δαβάκης

Σε καθεστώς Άγονου το Νοσοκομείο της Σπάρτης

Πριν από λίγο απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της συναδέλφου Νάγιας Γρηγοράκου στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτό το αίτημα όλων των βουλευτών της Λακωνίας -όπως είχε διατυπωθεί στη συνάντηση μαζί του στις 22/3/2024 -να κηρυχθεί το Νοσοκομείο της Σπάρτης ΑΓΟΝΟ. Αυτό θα προβλέπεται στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα υπογραφεί άμεσα ,η οποία θα καθορίζει ένα νέο πλαίσιο για την κήρυξη άγονων περιοχών, σύμφωνα και με την πρόσφατη ανάρτηση του Πρωθυπουργού.

✅Συγκεκριμένα ανέφερε ότι μια από τις προβλέψεις θα είναι ότι αν σε κάποια περιοχή έχουμε ένα Νοσοκομείο που διαρκώς οι προκηρύξεις γιατρών αποβαίνουν άγονες, όπως συμβαίνει σε αυτό της Σπάρτης, η περιοχή αυτή αυτόματα θα περιέρχεται στο καθεστώς της άγονης περιοχής και θα προστίθενται στις αμοιβές των γιατρών τα ωφελήματα τα οποία προβλέπονται είτε για την άγονη Α είτε για την άγονη Β κατηγορία, αυξημένα μάλιστα με βάση το καινούργιο πλαίσιο.

📍Είναι μια θετική εξέλιξη η οποία ελπίζω αυτή τη φορά να βοηθήσει στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας και των δύο Νοσοκομείων της Λακωνίας αλλά και των Κέντρων Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button