Γενικα

Δήμος Αν. Μάνης: Ανακοίνωση περί κατάρτισης μητρώου ευάλωτων ομάδων πολίτων

Δελτίο τύπου Δήμου Αν. Μάνης

Για την Οργανωμένη Προληπτική Απομάκρυνση Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών (ΑμεΑ, ατόμων με κώφωση, τύφλωση, κινητικά προβλήματα κ.λ.π.) που διαβιούν σε δομημένες περιοχές (οικισμοί, πολεοδομικά τμήματα πόλεων κ.λ.π.), των οποίων οι κατοικίες συνορεύουν ή έχουν μεγάλη εγγύτητα με δάση ή δασικές εκτάσεις, σε περίπτωση εξελισσόμενης πυρκαγιάς.

Απευθύνεται Δημόσια Πρόσκληση – Ανακοίνωση, για την καταγραφή των ατόμων που ανήκουν σε Ευάλωτες Ομάδες Πολιτών (ΑμεΑ, ατόμων με κώφωση, τύφλωση, κινητικά προβλήματα κ.λ.π.) και κατοικούν στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, ώστε τα ίδια τα άτομα, ή οι προσωπικοί βοηθοί τους, ή τα άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα να παρέχουν τα στοιχεία τους, εφόσον το επιθυμούν, τα οποία θα καταγραφούν σε ένα Μητρώο για την έγκαιρη ενημέρωση και ειδοποίηση τους σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της Οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξαιτίας δασικών πυρκαγιών.

Στο μητρώο αυτό, θα πρέπει να περιλαμβάνονται κατ΄ ελάχιστο τα στοιχεία επικοινωνίας, η διεύθυνση κατοικίας και η κατηγορία αναπηρίας (κώφωση, τύφλωση κλπ), τα στοιχεία επικοινωνίας των προσωπικών βοηθών ή των άμεσα συγγενικών τους προσώπων καθώς και τα μεταφορικό μέσο που θα απαιτηθεί σε περίπτωση μετακίνησης (π.χ. μετακίνηση με επιβατικό αυτοκίνητο, ασθενοφόρο κλπ). Επισημαίνεται ότι ιδιαίτερη πρόνοια για τις Ευάλωτες Ομάδες Πολιτών απαιτείται και στα σημεία προορισμού τους, καθώς κατά την παραμονή τους ενδέχεται να απαιτείται και κατάλληλη υποστήριξη (π.χ. ιατρική φροντίδα). Το μέσο μετακίνησης που θα διατεθεί για την έγκαιρη προληπτική απομάκρυνση των ατόμων αυτών, αποτελεί καθοριστικής σημασίας παράμετρο για τη δρομολόγηση της δράσης της μετακίνησης των Ευάλωτων Ομάδων πολιτών καθώς επιτρέπει τον ορθό σχετικό προγραμματισμό των μέσων του ΕΚΑΒ και του Δήμου, στην περίπτωση που απαιτηθεί η συνδρομή τους αντίστοιχα, τόσο κατά την αρχική απομάκρυνση των ατόμων από την περιοχή όσο και κατά την επιστροφή τους στο χώρο διαμονής τους, όταν πλέον θα έχει παρέλθει ο κίνδυνος.

Τα ανωτέρω στοιχεία θα βεβαιώνονται με Υπεύθυνη Δήλωση και θα κατατίθενται στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Για την τήρηση του ανωτέρω μητρώου τα ενδιαφερόμενα άτομα θα πρέπει να παρέχουν τη συγκατάθεσή τους εγγράφως ως προς τα παρεχόμενα στοιχεία, τα οποία για λόγους προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημοσιεύονται.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 27333 60307 και στο e-mail: vaspats@1315.syzefxis.gov.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button