Τουρισμος

Ενίσχυση από το ΕΣΠΑ προς 32 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή της ΟΧΕ Μάνης, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Δελτίο τύπου

Συνολικά 32 επιχειρήσεις στην περιοχή της ΟΧΕ Μάνης θα τύχουν χρηματοδότησης των επενδυτικών προτάσεών τους από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 -2020, στο πλαίσιο της πρόσκλησης “Ενίσχυση της ίδρυσης εκσυγχρονισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού εντός της περιοχής παρέμβασης της ΟΧΕ Μάνης”, με σχετική απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η οικονομική ενίσχυση προς τις πιο πάνω επιχειρήσεις εντάσσεται στον συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) άξονα προτεραιότητας 1 “Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ελκυστικότητας και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας (ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων), μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, με αιχμή την καινοτομία και αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας”.

Η συνολική δημόσια δαπάνη των εγκεκριμένων προτάσεων ανέρχεται σε 1.005.487,44 ευρώ για τις υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις (κατηγορία Α και Β.1) και 521.917,65 ευρώ για τις υπό σύσταση επιχειρήσεις (κατηγορία Β.2).

Κάθε επιχείρηση θα ενημερωθεί ηλεκτρονικά (στην διευθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε δηλώσει στην αίτησή της) και με συστημένη επιστολή από τον ΕΦΕΠΑΕ, αλλά και μέσω ΠΣΚΕ για το αποτέλεσμα της αξιολόγησής της.

Στη σχετική ενημέρωση, όσον αφορά στις επιχειρήσεις που δεν εντάσσονται στην πιο πάνω Δράση) θα περιλαμβάνονται οι λόγοι απόρριψης και οι όροι άσκησης ένστασης.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου στην ιστοσελίδα της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου (www.eydpelop.gr ) και οι ημερομηνίες άσκησης ένστασης θα είναι από τις 30 Μαΐου έως και τις 10 Ιουνίου.

Η υποβολή των ενστάσεων προκειμένου να εξεταστούν από την Επιτροπή Ενστάσεων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων συμπληρώνοντας το πεδίο “Ενστάσεις” και επισυνάπτοντας τυχόν δικαιολογητικά.

Την σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα μπορείτε βα δείτε εδώ:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ_Ψ16Ν7Λ1-ΜΡ9-1-4

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button