Πολιτικα

Επίσκεψης Στ. Αραχωβίτη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας

Δελτίο τύπου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας κ. Αραχωβίτη

Την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας επισκέφθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, ο Σταύρος Αραχωβίτης, βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία συνοδευόμενος από τον Περικλή Λαμπρινό, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του κόμματος.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖA-ΠΣ αρχικά συναντήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας και συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν στην υπηρεσία, με έμφαση στη διαθεσιμότητα σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνικές υποδομές και οχήματα.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε το πρωτοφανές γεγονός των μηδενικών έκτακτων μεταθέσεων. Από τις 9 τακτικές μεταθέσεις, αναμένεται να μην γίνουν όλες αποδεκτές και να μην ενισχυθεί η Λακωνία ούτε με τον μικρό αριθμό των εννέα στελεχών. Αυτές οι απώλειες για πρώτη φορά δεν αναπληρώνονται από έκτακτες, ενώ υπάρχουν αστυνομικοί που επιθυμούν να ενισχύσουν τη δύναμη της Λακωνίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Β. Τσιγαρίδη, κατά την οποία συζητήθηκαν κι άλλα θέματα, όπως οι επιτυχίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, η παραβατικότητα και η υποτροπή σε πολλές αξιόποινες πράξεις.

Οι συναντήσεις έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα, και επιβεβαιώθηκε η διαχρονικά καλή θεσμική συνεργασία. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έδωσε συγχαρητήρια στην υπηρεσία για τις πρόσφατες επιτυχίες της.

Ο βουλευτής τόνισε ότι θα συνεχίζει να στηρίζει, όπως έκανε και κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μια Ελληνική Αστυνομία κοντά στον πολίτη, με αναβαθμισμένη εκπαίδευση και σύγχρονες επιχειρησιακές δυνατότητες, που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας και στις ανάγκες της κοινωνίας. Μια Αστυνομία που επενδύει στην πρόληψη και όχι μόνο στην καταστολή.

Τέλος, υπενθύμισε την διαχρονικά καλή συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα:

  • Την κατάργηση του απαρχαιωμένου θεσμού της «εντοπιότητας».
  • Την ενίσχυση της δύναμης στη Λακωνία κατά 44 άτομα (καθαρή αύξηση 27) από το 2015 έως το 2019.
  • Την ενίσχυση με αυτοκίνητα τύπου 4Χ4.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button