Πολιτικα

Επίσκεψη Αραχωβίτη στη Δνση Α’θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας

Δελτίο Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης μαζί με τον συντονιστή της Ν.Ε Λακωνίας του κόμματος Παν. Κουμουνδούρο και το μέλος της Ν.Ε Περ. Λαμπρινό επισκέφθηκαν τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και συναντήθηκαν με τον Διευθυντή κ. Φώτη Πολίτη προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Νηπιαγωγεία και Δημοτικά του νομού με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερώθηκε από τον κ. Πολίτη για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και την ετοιμότητα των σχολείων να υποδεχθούν τους μαθητές, ενώ το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσε βασικά λειτουργικά ζητήματα, όπως η επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σε μόνιμους και αναπληρωτές δασκάλους, τα κενά των εκπαιδευτικώ τα οποία αναμένεται να καλυφθούν στη 2η φάση των προσλήψεων με αναπληρωτές, καθώς και τον τομέα της Παράλληλης Στήριξης, σχετικά με το αν οι προσλήψεις καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα τμήματα ένταξης και τα ειδικά δημοτικά σχολεία.

Επίσης, συζητήθηκε η ενεργειακή κάλυψη των σχολικών μονάδων, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Ήδη, παρατηρήθηκαν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, διακοπές ηλεκτροδότησης σε δύο νηπιαγωγεία του Δήμου Σπάρτης παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού κ. Σκρέκα εντός του Κοινοβουλίου ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία διακοπή ηλεκτροδότησης σε δημόσιες δομές.

Ο κ. Αραχωβίτης ευχαρίστησε τον Διευθυντή για την ενημέρωση και τον διαβεβαίωσε πως από την πλευρά του θα βρίσκεται δίπλα στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές σε όποια ζητήματα προκύψουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button