Προσωπα

Η Έλενα Ράπτη συνάντησε τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, Πέτρο Ανδρεάκο, στο Γύθειο

Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, είχε τη χαρά να συναντήσει τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, Πέτρο  Ανδρεάκο, στο Γύθειο, και να συζητήσουν για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στην Ελλάδα.

Μίλησαν για τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί η καμπάνια «Ένα στα Πέντε» σε όλη την Ελλάδα, μέσα από πολύτιμες συμμαχίες με πολιτειακούς και θεσμικούς παράγοντες καθώς και μέσα από τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με σκοπό να φτάσει η ενημέρωση σε κάθε σπίτι, σε κάθε παιδί.

Η βουλευτής παρουσίασε τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης  που στοχεύουν  στην ενημέρωση και ενδυνάμωση των παιδιών μέσα από απλούς κανόνες αυτοπροστασίας.

Αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση που στοχεύει στην αναπροσαρμογή των  θεσμικών λειτουργιών στην κατεύθυνση των φιλικών προς τα παιδιά διαδικασιών, στην μείωση των κρουσμάτων που συμβαίνουν και στην αύξηση των περιστατικών που αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.

Συμφώνησαν να δρομολογήσουν μαζί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης σε συνέχεια της επιτυχημένης εκδήλωσης στο Γύθειο πριν από τρία χρόνια. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button