Εκδηλωσεις

Η Μάνη τίμησε την επέτειο της 17ης Μαρτίου 1821

Με κάθε επισημότητα και με υψηλό το εθνικό φρόνημα ολοκληρώθηκαν σήμερα, 17 Μαρτίου 2022 οι φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Μαρτίου 1821, ημέρα κατά την οποία οι αδούλωτοι Μανιάτες με τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη ορκίστηκαν ΝΙΚΗ Η΄ΘΑΝΑΤΟΣ και ξεκίνησαν τον απελευθερωτικό αγώνα της πατρίδας μας.

Στον ιστορικό Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης, τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Στη συνέχεια στη θέση ”Κοτρώνι” μετά το μετά το χαιρετισμό του Δημάρχου Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκου και του εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκου, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Ιστορικό Ερευνητή κ. Κωνσταντίνο Μαμαλάκη.

Με συγκίνηση πλήθος κόσμου παρακολούθησε την αναπαράσταση της ορκωμοσίας των Μανιατών.

Στην πλατεία ‘’Αθανάτων’’  ενώπιον του αγάλματος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη εψάλη η επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων, την ώρα που μαχητικά αεροσκάφη σε σχηματισμούς πετούσαν στον μανιάτικο ουρανό αποδίδοντας τιμή στους ήρωες προγόνους μας.

Πριν την παρέλαση των σχολείων και των πολιτιστικών συλλόγων από πολλές περιοχές της χώρας, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκε η βράβευση του Ιατρού Ανάργυρου Μαριόλη, Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, από το Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο.

Στον εορτασμό παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Κρητικός και Αραχωβίτης, ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς κ. Μανωλάκος, ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Μαρκόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κ. Ξιφαράς, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Επιτελάρχης του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντάκος, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος κ. Πούπουζας, ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Νήσων, Υποστράτηγος κ. Ρουμελιώτης, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας,  ο πρ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκης, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι  και αντιδήμαρχοι από Περιφέρειες και Δήμους της χώρας, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αν. Μάνης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button