Εκδηλωσεις

Η Μάνη τίμησε την 25η Μαρτίου 1821

Δελτίο τύπου Δήμου Αν. Μάνης

Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε στον Δήμο Ανατολικής Μάνης η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την παραμονή, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, με τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων να πραγματοποιούν προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου στο Γύθειο.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί του Σαββάτου, 25 Μαρτίου 2023, με την καθιερωμένη επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Στη συνέχεια υπήρξε μετάβαση στο Ηρώο, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε  τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Γυθείου κα Σταυρούλα Αποστολάκου.

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής συνεχίστηκαν με τη διεξαγωγή της παρέλασης, στην οποία συμμετείχαν σύλλογοι, οι μαθητές των σχολείων του Δήμου, Μηχανοκίνητο Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου “Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής” και στρατιωτικό τμήμα. Οι φετινοί εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με χορούς στην πλατεία του Δημαρχείου Γυθείου από τα σχολεία της πόλης.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Αρεόπολη. Η επίσημη Δοξολογία έγινε το πρωί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Αθανάτων και στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός, θεολόγος του Γυμνασίου Αρεόπολης, κ. Μιχαήλ Βούλγαρης, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση και παραδοσιακούς χορούς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button