Εκκλησιαστικα

Θεοφάνεια 2025: Με λαμπρότητα ο Αγιασμός των υδάτων στη Μάνη

Με λαμπρότητα και με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό πραγματοποιήθηκε σε όλη τη Μάνη ο εορτασμός των Θεοφανείων, σήμερα Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2025.

Επίκεντρο του εορτασμού, όπως κάθε χρόνο, η πρωτεύουσα του Δήμου Αν. Μάνης, το Γύθειο, όπου αρχικά στον Μητροπολιτικό Ι.Ναό Αγ. Γεωργίου τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, ενώ στη συνέχεια στην προβλήτα απέναντι από τη κεντρική πλατεία της πόλης πραγματοποιήθηκε η τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων. 17 άτομα βούτηξαν για να πιάσουν το σταυρό με τον Σεβασμιώτατο και το Δήμαρχο Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκο να τους δίνουν αναμνηστικά δώρα. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη τελετή, ενώ παρέστησαν Βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η τελετή του Καθαγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε σε όλες τις παραθαλάσσιες Τοπικές Κοινότητες της Μάνης όπως ενδεικτικά: Σκουτάρι, Κότρωνας, Λιμένι, Μέζαπος, Γερολιμένας κ.α.

Τέλος, ιδιαίτερη ήταν η τελετή του Αγιασμού που τελέστηκε στα Σπήλαια Διρού κάτω από τους σταλακτίτες.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button