Πολιτικα

Κρητικός: Αίτημα για λειτουργία του Δημοσίου ΙΕΚ Γυθείου

Δελτίο τύπου

Αίτημα για τη λειτουργία του Δημοσίου ΙΕΚ Γυθείου κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Το ΔΙΕΚ Γυθείου ιδρύθηκε με το ΦΕΚ 2599/2013, όμως δε λειτούργησε ποτέ για μία σειρά από λόγους.

Ο κ. Κρητικός θεωρώντας ότι συντρέχουν πλέον λόγοι για τη λειτουργία του, είτε ως αυτοτελές τμήμα είτε ως παράρτημα του ΔΙΕΚ Σπάρτης, κατέθεσε ερώτηση με Α.Π. 5674/7.6.2022.

Παρακάτω η ερώτηση του κ. Κρητικού προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων:  

“Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Με το ΦΕΚ 2599/2013 είχε ιδρυθεί το Δημόσιο ΙΕΚ Γυθείου, το οποίο όμως δε λειτούργησε τελικώς ποτέ. Το εγχείρημα δεν προχώρησε καθώς υπήρξε διττό πρόβλημα, τόσο η αδυναμία εύρεσης χώρου, όσο και η άποψη τότε της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου ότι δε θα ήταν λειτουργικά σωστό να λειτουργήσει παράλληλα και δεύτερο ΔΙΕΚ με αυτό της Σπάρτης, καθώς ο αριθμός των σπουδαστών δε θα ήταν επαρκής.

Σήμερα όμως συντρέχουν λόγοι και υπάρχουν κατάλληλες προϋποθέσεις για τη λειτουργία του ΔΙΕΚ Γυθείου, είτε αυτοτελώς είτε ως παράρτημα του ΔΙΕΚ Σπάρτης. Παραθέτω ορισμένους από αυτούς:

1. Η λειτουργία των ΔΙΕΚ έχει αναβαθμιστεί και είναι δυνατή η εισαγωγή σε αυτά σπουδαστών και μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού (πανελλήνιες).

2. Με δεδομένη τη δυσκολία παρακολούθησης των μαθημάτων στο ΔΙΕΚ Σπάρτης σπουδαστών από τη νότια Λακωνία, και εξαιτίας της απόστασης, αλλά και των σύγχρονων οικονομικών δυσκολιών, καθίσταται το ΔΙΕΚ Γυθείου μία πιο εύκολα προσβάσιμη επιλογή.

3. Ενδείκνυται το Γύθειο για τη λειτουργία ειδικοτήτων σχετικών με τα ναυτιλιακά και τουριστικά επαγγέλματα προσελκύοντας σπουδαστές κυρίως από τις περιοχές της Νεάπολης, της Μονεμβάσιας και της Αρεόπολης.

4. Στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες υπάρχουν δύο με τρία ΔΙΕΚ ή παραρτήματα του ΔΙΕΚ της πρωτεύουσας κάθε περιφερειακής ενότητας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω ερωτάσθε κα Υπουργέ. Είναι εφικτή η λειτουργία του ΔΙΕΚ Γυθείου είτε ως αυτοτελές τμήμα είτε ως παράρτημα του ΔΙΕΚ Σπάρτης;”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button