Πολιτικα

Κρητικός: Αίτημα προς όλους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας για διαγραφή των οφειλών στους πυρόπληκτους

Δελτίο τύπου

Επιστολές προς όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας απέστειλε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός στην οποία ως εκπρόσωπος των Λακώνων καταθέτει αίτημα για διαγραφή των οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος των πυροπλήκτων συμπολιτών του.

Συγκεκριμένα ο κ. Κρητικός αναφέρει στην επιστολή του προς τις Διοικήσεις των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής τους ευθύνης να μελετήσουν το έμμεσο μέτρο ενίσχυσης των πυροπλήκτων με την απαλοιφή των οφειλών τους.

Ξεχωριστή επιστολή απέστειλε στη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. με την οποία ζητά να ενταχθεί η Λακωνία στην ευνοϊκή ρύθμιση διαγραφής των οφειλών όπως ανακοινώθηκε για άλλες περιφερειακές ενότητες (Αρκαδία, Εύβοια, Αττική, Ρόδος).

Για τη μη συμπερίληψη της Λακωνίας ο κ.Κρητικός έχει ζητήσει τη συζήτηση του θέματος στην επόμενη κυβερνητική επιτροπή.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αιτία της παρούσας επιστολής αποτελεί η αγωνία μου για την κατά τον δυνατόν ενίσχυση της προσπάθειας των πυροπλήκτων συμπολιτών μου να αναστήσουν τις καλλιέργειες τους και να μπορέσουν εκ νέου να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.

Αφορμή αποτέλεσε η είδηση ότι η ΔΕΗ Α.Ε. προχωρά σε μια ενέργεια σημαντική για τους πυροπλήκτους, αυτή της διαγραφής οφειλών τους, κάτι που θα απαλύνει εν μέρει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021.

Συνεπώς υποβάλλω, ως εκπρόσωπος των Λακώνων στη Βουλή των Ελλήνων, αίτημα προς την εταιρείας σας, όπως στα στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής της ευθύνη να μελετήσει ένα αντίστοιχο έμμεσο μέτρο ενίσχυσης των πυροπλήκτων συμπολιτών μου με την απαλοιφή μέρους των οφειλών τους.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη μελέτη του αιτήματός μου.

Με εκτίμηση,

Νεοκλής Κρητικός

Βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button