Πολιτικα

Κρητικός: Αποζημιώσεις πυρόπληκτων, Αφανιά-Κρεβατά και Λάγιο στη συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη

Δελτίο τύπου Βουλευτή Λακωνίας κ. Κρητικού

Για μεγάλα ζητήματα της Λακωνίας συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Στη συνάντηση του έθεσε τρία πολύ σοβαρά προβλήματα της Λακωνίας, με τα οποία   ασχολείται αρκετό καιρό.

🔴1ον. Σχετικά με τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Μάνης ζήτησε να γίνει το ταχύτερο δυνατό η αποζημίωση των μη κατ’ επάγγελμα αγροτών και των κατ’ επάγγελμα αγροτών οι οποίοι βρέθηκαν εκτός διαδικασίας αποζημιώσεων, καθώς δεν καταγράφηκαν από το δορυφορικό σύστημα “Κοπέρνικος”.

🔴2ον. Σχετικά με το ιδιοκτησιακό ζήτημα στην περιοχή Αφανιά-Κρεβατά Σκάλας του Δήμου Ευρώτα ενεχείρισε την πρόταση νομοθετικής ρύθμισης και μαζί την αιτιολογική της έκθεση, την οποία έχει ενεχειρίσει και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

🔴3ον. Σχετικά με το ιδιοκτησιακό ζήτημα στο Λάγιο ενημέρωσε τον κ.Γεραπετρίτη για την καθυστέρηση διευθέτησης και ο Υπουργός ζήτησε να του αποσταλεί τις επόμενες μέρες το προσχέδιο ρύθμισης από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μετά το πέρας της συνάντησης για το πρώτο θέμα, αυτό της αποζημίωσης των πυροπλήκτων μη κατά κύριο επάγγελμα και κατά κύριο επάγγελμα, οι οποίοι δεν είχαν καταγραφεί από το δορυφορικό σύστημα «Κοπέρνικος» κανονίστηκε συνάντηση μεταξύ των κάτωθι:

  1. Χρήστο Τριαντόπουλο: Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, υπεύθυνο για την Κρατική Αρωγή.
  2. Ανδρέα Λυκουρέντζο: Πρόεδρο Οργανισμού ΕΛΓΑ
  3. Νικόλαο Κουλοχέρη, Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής

Ο κ.Κρητικός δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, καθώς όπως έχει επισημάνει πολλές φορές, ο χρόνος περνά και η υπόσχεση για ενίσχυση των πυροπλήκτων δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button