Πολιτικα

Κρητικός: «Λύση στην ανάγκη στελέχωσης των Σπηλαίων Διρού το Πρόγραμμα Κατάρτισης Λεμβούχων»

Δελτίο τύπου Βουλευτή Λακωνίας

O βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός είχε θέσει από το περσινό καλοκαίρι την αναγκαιότητα κατάρτισης νέων λεμβούχων για τη στελέχωση των Σπηλαίων Διρού. Συγκεκριμένα, είχε υποβάλει έγγραφο αίτημα στο Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη και στη μεταξύ των συνάντηση τού είχε εξηγήσει την αναγκαιότητα κατάρτισης και στελέχωσης των Σπηλαίων με λεμβούχους.

Η υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης είναι πλέον γεγονός και έρχεται να δώσει λύση στην ανάγκη στελέχωσης των Σπηλαίων με επιπλέον δυναμικό. Ειδικότερα, η Δ.ΥΠ.Α. και η «ΕΤΑΔ ΑΕ» σχεδίασαν το Πρόγραμμα Κατάρτισης με θεματικό αντικείμενο «Λεμβούχοι στο Σπήλαιο Διρού», το οποίο περιλαμβάνει θεωρητικό σκέλος επαγγελματικής κατάρτισης που θα υλοποιηθεί στην Αρεόπολη (αίθουσα Δ.Σ. στο Διοικητήριο) και πρακτικό μέρος που θα διεξαχθεί στο Σπήλαιο Βλυχάδα.

Το πρόγραμμα αφορά σε 20 ωφελούμενους και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο ηλικίας 18 έως 50 ετών, απόφοιτο τουλάχιστον γυμνασίου, εγγεγραμμένο άνεργο ή μη, ενώ περιλαμβάνει 220 ώρες εκπαίδευσης.

Ο κ. Κρητικός έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει το θαυμασμό του για το τοπόσημο μοναδικού κάλλους των Σπηλαίων Διρού και έχει επισημάνει την αναγκαιότητα ανάδειξής τους και επίλυσης όλων των αδυναμιών λειτουργίας τους, ώστε να καταταγούν αναλόγως στον παγκόσμιο τουριστικό και πολιτιστικό χάρτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button