Πολιτικα

Κρητικός με Γεωργαντά και Τριαντόπουλο: Κατατέθηκε η τροπολογία για την πληρωμή της προκαταβολής των πυροπλήκτων της Ανατολικής Μάνης

Δελτίο τύπου Βουλευτή (Ν.Δ.) Λακωνίας κ. Κρητικού

Στη συνάντηση με το Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, που πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός έγινε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ για θέματα Κρατικής Αρωγής κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Ο κ. Τριαντόπουλος ενημέρωσε τον Υπουργό και τον  βουλευτή Λακωνίας ότι κατατέθηκε η τροπολογία για την προκαταβολή της κρατικής αρωγής σε ποσοστό 50% στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Μάνης.

Η τροπολογία ουσιαστικά περιέχει τις συστημικές και τεχνικές βελτιώσεις του ΕΛΓΑ σε σχέση με τον τρόπο καταβολής των αποζημιώσεων, θεραπεύοντας ένα συστημικό πρόβλημα διαλειτουργικότητας με το σύστημα ΔΙΑΣ.

Η τροπολογία θα τεθεί προς ψήφιση στο επικείμενο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης την Πέμπτη.

Ο κ. Κρητικός δήλωσε σχετικά με την εξέλιξη αυτή: «Είναι ένα νέο σημαντικό για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας, οι οποίοι περιμένουν τη βοήθεια της Κρατικής Αρωγής για να προχωρήσουν σε όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να ζωντανέψουν τις καλλιέργειες και να στήσουν τις περιουσίες τους από την αρχή.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button