Πολιτικα

Κρητικός: «Νέος δικαστικός χάρτης και για τη Λακωνία. Ταχύτερη και ποιοτικότερη απονομή δικαιοσύνης»

Δελτίο τύπου

Στη χθεσινή, νέα συνάντηση των κυβερνητικών βουλευτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιάννη Μπούγα παρέστη ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός. Αντικείμενο διαβούλευσης οι σχεδιαζόμενες αναδιαρθρώσεις, που θα συνιστούν τον δικαστικό χάρτη της χώρας.

Από τη Λακωνία, παρέστη ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης Γιάννης Νικολόπουλος και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λακωνίας της Ν.Δ. Βασίλης Ορφανός.

Ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε εκτενώς, κατά κύριο λόγο, για τις χωροτακτικές αλλαγές και στη συνέχεια κατέγραψε άπασες τις προτάσεις που παρατέθηκαν αναλυτικά, κυρίως από τους Προέδους των Δικηγορικών Συλλόγων. Ο ίδιος και το επιτελείο του ήταν άριστα ενημερωμένοι για τον ισχύοντα χάρτη με τεκμηριωμένες θέσεις για τις επιχειρούμενες αλλαγές.

Υπενθυμίζεται πως στον νέο δικαστικό χάρτη προβλέπεται ένα Πρωτοδικείο για τη Λακωνία με έδρα τη Σπάρτη και με περιφερειακές έδρες τόσο στο Γύθειο, όσο και σε μία ακόμη περιοχή. Τέθηκε στη διαβούλευση το υπό κατάργηση Ειρηνοδικείο των Μολάων να αποτελέσει τη δεύτερη έδρα. Επιπλέον, ο κ. Νικολόπουλος επεξήγησε τη θέση του  Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης υπέρ της υπαγωγής του Πρωτοδικείου στην εφετειακή περιφέρεια της Καλαμάτας.

«Το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε διαβούλευση τον επόμενο μήνα» διευκρίνισε ο κ. Κρητικός προσθέτοντας: «Πιστεύω βάσιμα στο πνεύμα από το οποίο διαπνέεται: ταχύτερη και αποδοτικότερη απονομή δικαιοσύνης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button