Εκδηλωσεις

Τιμήθηκε στο Γύθειο η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν πριν λίγη ώρα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο Γύθειο. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην παραλιακή οδό της πόλης για να παρακολουθήσει την παρέλαση.

Αρχικά, στον Μητροπολιτικό Ι.Ναό Αγ. Γεωργίου Γυθείου τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Στο Ηρώον της πόλης τελέστηκε η Επιμνημόσυνη δέηση, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων και απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές/τριες σχολείων του Γυθείου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου κ. Παναγιώτης Μανιατάκος.

Στη συνέχεια, υπό τους ήχους των εμβατηρίων που παιάνιζε η φιλαρμονική Αν. Μάνης, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των σχολείων όλων των βαθμίδων του Γυθείου, στρατιωτικού αγήματος, του Σώματος Απόδοσης Τιμών Αν. Μάνης και εφίππων από τον Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Σύλλογο Μάνης 21ος αιών.

Οι φετινοί εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με χορούς στην πλατεία του Δημαρχείου Γυθείου από τα σχολεία της πόλης.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκος, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Σκάλκος, ο Διοικητής του ΤΕΕ/ΚΕΕΜ, Αντισυνταγματάρχης κ. Γκίκας, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Β’ κ. Βασιλάκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Αντιπλοίαρχος κ. Μοτσάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τζινάκος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button