Αστυνομικα

Λιμενικό Σώμα: Εντοπισμός 47 αλλοδαπών στο Νέο Οίτυλο – Ένας νεκρός – Συνεχίζονται οι έρευνες

Δελτίο τύπου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης “112”, για ύπαρξη περίπου 50 με 60 αλλοδαπών στην παραλία “Αρφίγκια” Νέου Οίτυλου Λακωνίας.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν Ι/Φ σκάφος προσαραγμένο και ημιβιθυσμένο, συνολικά 47 άτομα στην ξηρά (15 άνδρες, 16 γυναίκες και 16 ανήλικοι) καθώς και έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με μαρτυρίες των επιβαινόντων, όλοι οι αλλοδαποί οι οποίοι είχαν ξεκινήσει τις προηγούμενες ημέρες από τα τουρκικά παράλια, εξήλθαν με ιδίες δυνάμεις στην ξηρά, ενώ η σορός του άνδρα ο οποίος είχε καταλήξει κατά τη διάρκεια του πλου, μεταφέρθηκε από τους οικείους του εκτός του σκάφους.

Πρωινές ώρες σήμερα, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α.) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποίησε υποβρύχια αυτοψία για τυχόν εντοπισμό εγκλωβισμένων, με αρνητικά αποτελέσματα. Επιπροσθέτως, στην περιοχή επιχειρούν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα αεροσκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από ξηράς, έρευνες διενεργούνται από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ.Τ, ΕΛ.ΑΣ. καθώς και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επιπλέον, γνωρίζεται ότι 4 ανήλικοι και 3 γυναίκες έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων, ενώ οι υπόλοιποι από τους επιβαίνοντες θα μεταφερθούν στο Γύθειο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button