Πολιτικα

Με ταχείς ρυθμούς υλοποιούνται στη Λακωνία έργα συντήρησης και σήμανσης του οδικού δικτύου

Δελτίο τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από τη Τρίτη 26 Ιουλίου οι εργασίες για τις νέες ασφαλτοστρώσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Λακωνίας, ενώ με ταχείς ρυθμούς υλοποιείται και το έργο της συντήρησης και σήμανσης στο εθνικό οδικό δίκτυο της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης διενήργησε τη Τετάρτη 27 του μήνα εργασίες ισοπεδωτικών στρώσεων αφ’ ενός στην περιοχή Βασιλακίου επί της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου σε μήκος 2.500 μέτρων και αφ’ ετέρου στην περιοχή Αρεόπολης επί της επαρχιακής οδού Γυθείου – Αρεόπολης – Γερολιμένα σε μήκος 3.500 μέτρων.

Οπως ο ίδιος σημείωσε, από την Πέμπτη 28 Ιουλίου θα αρχίσουν οι τελικές στρώσεις οι οποίες προβλέπεται θα ολοκληρωθούν άμεσα.

Εξ άλλου, ξεκίνησε πρόσφατα και στην Π.Ε. Λακωνίας η υλοποίηση του έργου συντήρησης και σήμανσης του εθνικού οδικού δικτύου, το οποίο “τρέχει” σε ολόκληρη την Περιφέρεια με συνολικό προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ.

Στην Λακωνία, ειδικότερα, όπως διευκρινίζει ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης, οι σχετικές εργασίες προβλέπουν, α) διαγράμμιση οριογραμμών και άξονα οδών σε μήκος περίπου 238 χιλιομέτρων, β) 520 νέες πινακίδες (πληροφοριακές, κώδικα οδικής κυκλοφορίας και αρχαιολογικών τόπων), γ) 2.650 αντανακλαστικούς οριοδείκτες και δ) 2.280 “μάτια γάτας”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button