Γενικα

Ξεκινούν για Τουρκία 31 εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – 4 από τη Μάνη

Στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας μεταβαίνουν 31 εκπαιδευμένοι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη από διάφορες περιοχές της Ελλάδας προκειμένου σε λίγη ώρα να ξεκινήσουν το μεγάλο τους ταξίδι με σκοπό να σώσουν όσες ανθρώπινες ζωές και να προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Οι έμπειροι εθελοντές διασώστες, με τη συνοδεία σκύλου έρευνας και διάσωσης και εξειδικευμένο εξοπλισμό, θα φτάσουν οδικός έως την Κωνσταντινούπολη και αύριο το απόγευμα θα βρεθούν αεροπορικώς στα Άδανα, συνοδεία στελεχών της τούρκικης Διεύθυνσης Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD), με την οποία θα συνεργαστεί το πεδίο.

Στόχος τους, είναι να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και να βγάλουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν ζωντανούς.

Ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί από τους εθελοντές της ΕΟΔ περιλαμβάνει υδραυλικές διασωστικές σειρές, εργαλεία απεγκλωβισμού, θερμικές κάμερες, ανιχνευτές επικίνδυνων αερίων, γεννήτριες, εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών, φορεία, απινιδωτές και άλλο εξειδικευμένο εξοπλισμό Πρώτων Βοηθειών. Επιπλέον, όλα τα μέλη της ΕΟΔ θα φέρουν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

Προσθέτει, δε, ότι έχουν έρθει εθελοντές από όλη Ελλάδα, όπως Κρήτη, Κομοτηνή, Καβάλα, Λακωνία, το Βόλο, την Κέρκυρα και όλοι τους ελπίζουν να φτάσουν ασφαλείς και να καταφέρουν να προσφέρουν τα μέγιστα.

Σημειώνεται ότι, την αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης υποστηρίζει το Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και η Τούρκικη Πρεσβεία στην Αθήνα.

Από το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας στην αποστολή για τις σεισμόπληκτες περιοχές συμμετέχουν 4 άτομα, και οι 4 με καταγωγή από τη Μάνη.

Πρόκειται για τους: Γιάννη Κληροδέτη (Πρόεδρο της ΕΟΔ Λακωνίας), Λεωνίδα Περδικάρη (Αντιπρόεδρο ΕΟΔ Λακωνίας), Δημοσθένη Κακούρο (Υπεύθυνο Επιχειρήσεων) και Σωτήρη Γραφάκο (μέλος).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button