Γενικα

Οι  εκ Σμύρνης Μικρασιάτες του Γυθείου τίμησαν την ομάδα τους, τον Πανιώνιο Γυμναστικό Σύλλογο Σμύρνης!

Δελτίο τύπου Συλλόγου Ελλήνων εκ Μικράς Ασίας και εκ Πόντου Περιφέρειας Γυθείου «η Πρόοδος»

Τα μέλη του Συλλόγου  Ελλήνων εκ Μικράς Ασίας και εκ Πόντου  Περιφέρειας Γυθείου «η Πρόοδος», εορτάζοντας την επέτειο της 100ενταετηρίδας από την εγκατάσταση των προγόνων τους στο Γύθειο το 1923, τίμησαν τον ιστορικό Πανιώνιο Γυμναστικό Σύλλογο Σμύρνης, με την ευκαιρία που η ποδοσφαιρική του ομάδα βρέθηκε στο Γύθειο το Σάββατο 7/1/23 αντίπαλος με την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα του Πανγυθεατικού Γυμναστικού Συλλόγου Γυθείου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Πριν την έναρξη του αγώνα αντιπροσωπία του Συλλόγου «η Πρόοδος» καλωσόρισε τους παράγοντες και αθλητές του Πανιωνίου, ενώ στη συνέχεια και εντός του αγωνιστικού χώρου ο Πρόεδρός του Συλλόγου κ. Συμεών Χατζηχαραλάμπους  επέδωσε αναμνηστική τιμητική πλακέτα στον Επικεφαλής του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Πανιωνίου κ. Παντελή Τσιλαλίδη.

Στον ολιγόλεπτο μάλιστα χαιρετισμό του ο Πρόεδρος πληροφόρησε τους εκπροσώπους του Πανιωνίου ότι μεταξύ των εκατοντάδων εκ Σμύρνης προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στο Γύθειο το 1923, ήταν και ένας ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, ο Γεώργιος Τσόγκας (Ανδριώτης), που δημιούργησε οικογένεια  στο Γύθειο και μάλιστα ο δευτερότοκος γιός του ο Μανώλης κληρονόμησε το ταλέντο του και έπαιξε ποδόσφαιρο στις ομάδες του Γυθείου αρχικά στον «Ερμή», μετά στο «Λάκωνα» και μέχρι το 1957 που μετανάστευσε στην Αμερική έπαιζε στον  «Πανγυθεατικό».

Η συνάντηση των μελών του ιστορικού Πανιωνίου από τις αλησμόνητες πατρίδες της ανατολής με τους απογόνους των Μικρασιατών Γυθείου ήταν μια συγκινητική στιγμή που χειροκροτήθηκε θερμά από τους φιλάθλους και των δύο ομάδων.

Σε ανάμνηση της συνάντησης με τον Πανιώνιο, την ιστορική ομάδα από τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής, τίμησε και ο Πανγυθεατικός  με ειδική πλακέτα που επέδωσε στον κ. Παντελή Τσιλαλίδη ο πρόεδρός του κ. Γρηγόριος Αναγνωστάκος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button