Πολιτικα

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης Δικαιούχος Έργου Ύψους 242.240,80 ευρώ

Δελτίο τύπου Δήμου Αν. Μάνης

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020» εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα η πράξη «Παραγωγή και προμήθεια προωθητικού υλικού (εκδόσεις ιστορικής, πολιτισμικής και πολιτιστικής σημασίας)».

Η εν λόγω πράξη, με δικαιούχο τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη της ανέρχεται σε 242.240,80 ευρώ -υπάγεται δε στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον».

Ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 1η Δεκεμβρίου 2022 και η λήξη στις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία και η προμήθεια βιβλίων και εκδόσεων ιστορικής, πολιτισμικής και πολιτιστικής σημασίας του πιο πάνω δήμου και συνοδευτικού υλικού, για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν στο πλαίσιο εθνικών και διεθνών ανταλλαγών, τα οποία θα προσφέρονται σε επίσημους, φορείς και προσκεκλημένους του, καθώς επίσης και σε κάθε άλλη περίπτωση διακεκριμένων καλεσμένων – επισκεπτών.

Επιπλέον, οι εν λόγω εκδόσεις θα εμπλουτίσουν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, αποτελώντας ένα ιστορικό πολιτιστικό έργο “ορόσημο” για τον Δήμο Ανατολικής Μάνης και ένα σημείο αναφοράς για κάθε ενδιαφερόμενο (σπουδαστή, ερευνητή, ιστορικό, απλό αναγνώστη).

Στόχος της πράξης είναι η παραγωγή ενός έργου στο οποίο θα εξετάζεται η ιστορία της περιοχής από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας και θα διατρέχει ολόκληρο το ιστορικό φάσμα. Στην έκδοση θα συμπεριληφθεί αρχειακό υλικό, ενώ θα αξιοποιηθεί η υπάρχουσα βιβλιογραφία, τεκμήρια από τοπικές συλλογές, μαρτυρίες κλπ και θα ενσωματωθούν σύγχρονες φωτογραφικές λήψεις μνημείων, ιστορικών τόπων, κ.ά. σημείων ειδικού ενδιαφέροντος. Επίσης θα παραχθεί ακουστικό– ηχητικό βιβλίου (audiobook) στις νέες εκδόσεις των Λευκωμάτων για την ιστορία της Μάνης την περίοδο 1460 – 1821 και την εκκλησιαστική κληρονομιά της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button