ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Που ψηφίζω στις εκλογές 2023: Μάθε που ψηφίζεις, σε ποιό σχολείο είναι το εκλογικό κέντρο

Μόλις λίγες μέρες έμειναν για τις εκλογές 2023 την 21η Μαΐου, και αρκετοί συμπολίτες μας αναζητούν «πού ψηφίζω;» με την απάντηση να δίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τα στοιχεία που χρειάζεται να ξέρει κάποιος για να βρει το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζει στις εκλογές 2023 είναι τα: «Επώνυμο», «Ονομα», «Ονομα Πατέρα», «Ετος Γέννησης», και προαιρετικά το «Ονομα Μητέρας».

Για τον ίδιο σκοπό το ΥΠΕΣ έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο με δύο γραμμές εξυπηρέτησης (2131361500 και 2131313800), το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το βράδυ έως τις 10 το βράδυ.

Επισημαίνεται ότι το Σάββατο 20 Μαϊου 2023 και την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση. Για την αποφυγή καθυστερήσεων και την αμεσότερη εξυπηρέτησή τους, οι εκλογείς παρακαλούνται να ενημερωθούν εγκαίρως για τον τόπο που ψηφίζουν.

Μέσα από την ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών, και με λίγα μόνο κλικ και ορισμένα προσωπικά στοιχεία, όλοι οι ψηφοφόροι να μάθουν τον τόπο όπου θα ασκήσουν το κορυφαίο δημοκρατικό τους δικαίωμα, και να το δουν σε χάρτη.

Μόλις συμπληρώσετε τα συγκεκριμένα πεδία, εμφανίζονται τα πλήρη στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές 2023: Ο ειδικός εκλογικός αριθμός, το πλήρες ονοματεπώνυμό, το όνομα πατρός και όνομα μητρός πλήρες, ο αριθμός δημοτολογίου, ο κωδικός του εκλογικού διαμερίσματος, το εκλογικό διαμέρισμα, η δημοτική ενότητα, ο δήμος που είστε εγγεγραμμένοι, η περιφερειακή ενότητα, η περιφέρεια και ο νομός.
Αναγράφεται, επίσης, το σχολείο που ψηφίζει ο καθένας και εμφανίζεται και σε χάρτη.

Στην ειδική εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» μπορεί κανείς σε ένα μόλις λεπτό να βρει το εκλογικό του διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό του αριθμό, αλλά και το εκλογικό κέντρο, και να το εντοπίσει στο χάρτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button