Πολιτικα

Προγραμματικές συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1.987.000 ευρώ ανάμεσα σε Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμο Αν. Μάνης

Δελτίο τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Οι προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης αφορούν στην υλοποίηση έργων για ασφαλείς οδικές διαδρομές με στόχο τη σύνδεση σημείων με πολιτιστική, τουριστική, ιστορική, γεωγραφική και περιβαλλοντική σημασία, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.

Η πρώτη, με προϋπολογισμό 968.000 ευρώ, αφορά στην διαδρομή από την επαρχιακή οδό Χωσιάρι – Βαθύ – Αγερανός – Καμάρες- Καλύβια – Σκουτάρι – Δροσοπηγή – Βαχός – Σταυρός – Νέο Οίτυλο. Πιο αναλυτικά θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης α) στην επαρχιακή οδό Σταυρού – Βαχού (Επαρχιακή Οδός 21) από την διασταύρωση από την επαρχιακή οδό 19 έως τα όρια του οικισμού Βαχού και β) στην επαρχιακή οδό Καρβελά – Πάνιτσας (Μυρσίνης) (Επαρχιακή Οδός 20), από 9ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού 19 έως τα όρια του οικισμού Καρβελά.

Η δεύτερη σύμβαση, με προϋπολογισμό 1.019.000 ευρώ, αφορά στην διαδρομή εθνική οδός – Νέα Μαραθέα – Μαραθέα – Καρβελά – Κονάκια – Λυγερέα – Κρήνη-Πλάτανος – Σμύνος – Αιγιές – εθνική οδός.

Πιο αναλυτικά θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης στην επαρχιακή οδό 18, Γυθείου – Πάνιτσας (Μυρσίνη) από το 40ό χιλιόμετρο Σπάρτης – Γυθείου μέσω Κονακίων, και συγκεκριμένα στο τμήμα από τον οικισμό Κονάκια έως τον οικισμό Λυγερέα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button