Γενικα

Σε εξέλιξη ένα έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης – Πότε αποχωρεί το φαινόμενο

Σε εξέλιξη ένα έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης με το φαινόμενο να υποχωρεί από το απόγευμα και να επιστρέφει ξανά την Κυριακή.

Ιδιαίτερα αυτό γίνεται αισθητό προς τα πιο νότια τμήματα της χώρας μας. Και στην περιοχή μας ήδη από χθές η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω του μεγάλου φορτίου αφρικανικής σκόνης.

Ωστόσο, σήμερα από το απόγευμα και στη συνέχεια, περιμένουμε μία σταδιακή υποχώρηση αυτού του έντονου φαινομένου αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Συστάσεις από την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας

Την προσοχή των πολιτών που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες εφιστά η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα που πλήττει τις τελευταίες ώρες και τα Ιωάννινα.

Η αφρικανική σκόνη περιέχει μεταφερόμενα σωματίδια τα οποία δύναται να ενσωματωθούν με γύρη, βακτήρια και μύκητες δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα τοξικό και επικίνδυνο μίγμα για τον ανθρώπινο οργανισμό, τονίζουν οι πνευμονολόγοι.

Ισχυρή σύσταση για τους ασθενείς που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα, εφόσον εμφανίσουν συμπτώματα συμβατά με παρόξυνση ή επιδείνωση της σταθερής πορείας της νόσου, να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον θεράποντα ιατρό τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button