Πολιτικα

Στις 14/9 θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Καλείστε στην 18η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 14η Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης», για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

 1. Μεταφορά νηπίων και προνηπίων στην ΠΕ Μεσσηνίας από και προς το σχολείο τους – νηπιαγωγείο Θουρίας καθώς και όλες τις περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γόντικας Νικόλαος.

Α. Διαδικασία ελέγχου :

 • Επερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων.

Β. Θέματα ημερήσιας διάταξης :

ΘΕΜΑTA ΕΔΡΑΣ
 • Επικύρωση πρακτικών της 12ης έως και 19ης / 2022 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (εξ αναβολής).
ΘΕΜΑTA MΕΣΣΗΝΙΑΣ
 • Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: “ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΑΜΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ “ΦΡΑΓΜΑ” ΆΡΙ – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΕΚΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΘΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΚΟΥΛΝΤΟΥΚΙ ΜΠΟΥΚΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ”, της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ19) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. (εξ αναβολής)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος.

 • Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου: «Υφιστάμενο Πυρηνελαιουργείο της εταιρείας ΠΥΡΗΝΑΣ Α.Ε. στη θέση “Βάλτος” ΤΚ Σπερχογείας, ΔΕ Καλαμάτας, Δήμου Καλαμάτας ΠΕ Μεσσηνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Ανδρέας Τσουκαλάς

 • Έγκριση παράτασης ωραρίου εμπορικών καταστημάτων της Μεσσήνης, στις 24-9-2022, από ώρα 20:00 έως 24:00, στα πλαίσια της εκδήλωσης «Η αγορά της Μεσσήνης γιορτάζει».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος.

 • Οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Πετράκος.

ΘΕΜΑTA ΑΡΚΑΔΙΑΣ
 • Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο “Εγκατάσταση και λειτουργία ΦΣΠΗΕ ισχύος 75MW και των συνοδών έργων οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης αυτού” στη θέση ‘Καταραχιά’ της ΔΕ Μεγαλόπολης του Δ. Μεγαλόπολης ΠΕ Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, φερόμενη ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Μ.Α.Ε.»

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Εμμανουήλ Σκαντζός

 • Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «Εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 20MW και των συνοδών έργων οδοποιίας & ηλεκτρικής διασύνδεσης αυτού», της εταιρείας «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Μ.Α.Ε.» στη θέση «Τριπόταμος» της Δ.Ε. Μεγαλόπολης, του Δήμου Μεγαλόπολης, της Π.Ε. Αρκαδίας

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών – Οικονομικών – Οργανωτικών – Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή (Μεγαλόπολη),  κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος.

ΘΕΜΑTA ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
 • Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Εκμετάλλευση δύο λατομείων μαρμάρων και συνοδού έργου αυτών (μονάδα κοπής μαρμάρων), σε συνολική έκταση 89.110 τ.μ. στη θέση “Κουτσικέλα”, της ΤΚ Καρνεζαίικων της ΔΕ Ασίνης του Δ. Ναυπλιέων ΠΕ Αργολίδας, του φορέα «ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΑΤΟΜΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Ιωάννης Μαντζούνης.

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: Επισκευή και επέκταση μώλου στη θέση Μετόχι Θερμησίας Ν. Αργολίδας του φορέα ΔΛΤ Ύδρας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γανώσης.

ΘΕΜΑTA ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «αδειοδότηση συνοδών υποδομών εντός χερσαίας έκτασης, ζώνης αιγιαλού και θαλάσσιας έκτασης που εξυπηρετούν την πλωτή μονάδα εκτροφής  θαλάσσιων και μεσογειακών ιχθύων στη θέση “Όρμος Λιμί”, Δ.Ε. Σολυγείας, Δήμου Κορινθίων, Π.Ε. Κορινθίας για την εταιρεία «MARE MAGNUM Α.Ε.»

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης.

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «Βελτίωση οδού πλησίον αρχαιολογικού χώρου και δημοτικού αναψυκτηρίου στην Τ.Κ. Αρχαίας Νεμέας Νομού Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Γκιολής.

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση και ανανέωση της με αριθ. 3311/06/13-6-2007 ΑΕΠΟ της Γενικής Δ/νσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής – Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το έργο: υφιστάμενη μονάδα επεξεργασίας ξύλου και εμποτισμού ξυλείας με χημικά μέσα συντήρησης της εταιρείας «ΔΡΙΤΣΑΣ – ΚΑΓΚΛΗΣ Α.Β.Ε.Ε.» που βρίσκεται στο 80ο χλμ της ΠΕΟ Αθηνών – Κορίνθου της ΔΚ Ίσθμιας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Γιώργος Οικονόμου

ΘΕΜΑTA ΛΑΚΩΝΙΑΣ
 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου για την τροποποίηση – αναβάθμιση Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας της εταιρείας VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ, με κωδικό θέσης «ΑΣΩΠΟΣ – 1001305» ο οποίος είναι εγκατεστημένος στη θέση “Σκορδόλακα – Φοινίκι” της ΤΚ Παπαδιάνικων, του Δήμου Μονεμβασιάς της Π.Ε. Λακωνίας και πραγματοποιείται από κοινού χρήση του κεραιοσυστήματος με την εταιρεία WIND HELLAS ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Μεταφορών, κ. Θεόδωρος Βερούτης.

Έκδοση ψηφισμάτων Περιφερειακού Συμβουλίου

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ      
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΑΛΤΕΖΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button