Πολιτικα

Στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο Δαβάκης ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Δελτίο τύπου Βουλευτή (Ν.Δ.) Λακωνίας κ. Δαβάκη

Βρισκόμαστε μπροστά στη νέα αντιπυρική περίοδο και για τον λόγο αυτόν συναντήθηκα σήμερα το πρωί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας πτέραρχο (ε.α) Ευάγγελο Τουρνά και του έθεσα τα προβλήματα και τις ανάγκες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Λακωνίας.

Ο υφυπουργός μου παρουσίασε τον νέο σχεδιασμό του υπουργείου του, που μεταξύ άλλων προβλέπει περιπολίες αεροσκαφών στις περιόδους αυξημένου κινδύνου πυρκαγιών, για τον άμεσο εντοπισμό και την ταχεία κατάσβεσή τους.
Παράλληλα, θα περιπολούν δικυκλιστές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ προχωρά η διαδικασία πρόσληψης των 500 «δασοκομάντος».

Επανέφερα στον υφυπουργό τα πάγια αιτήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Λακωνίας, όπως την αναβάθμιση σε Β΄ ή Α΄ τάξης της Π.Υ Σπάρτης, την αναβάθμιση σε Υπηρεσία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων, το οποίο απορροφά στελέχη από τη Λακωνία και κυρίως την καλύτερη στελέχωση όλων των υπηρεσιών του Νομού και την ανανέωση των οχημάτων τους.

Ο υφυπουργός δεσμεύθηκε για την εξέταση των ζητημάτων αυτών και την όσο το δυνατόν καλύτερη ικανοποίησή τους.

Πριν φύγω, ζήτησα από τον Ευάγγελο Τουρνά να ικανοποιηθεί το αίτημα της Εθελοντικής Ομάδας Λακωνίας – η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στις τελευταίες πυρκαγιές του Αυγούστου – να της χορηγηθεί ένα κατάλληλο όχημα για τις ανάγκες της. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε νεώτερα…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button